1 av 2
- Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Zlatans mardröm – Inzaghi knäskadad

Den svenske stjärnan får klara sig utan veteranen.


Filippo Inzaghi:

Född: 9 augusti 1973 i Piacenza, Italien.

Måltjuven har sedan 2001 spelat i den anrika klubben och har varit en pålitlig målskytt i många år. Anfallaren slog igenom i Atlanta säsongen 1996/1997 då han vann skytteligan på 24 mål.

Spenderade tre år i Juventus innan flytten gick till Milano. Demontränaren Sir Alex Ferguson sa "han måste ha blivit född offside" efter en match mot Manchester United.

”Ibracadabra” får nu klara sig utan sin anfallskollega under resten av säsongen efter den svåra knäskadan.

MILANO. Sedan Champions League-mötet mot Real Madrid på San Siro har Zlatan Ibrahimovic velat spela tillsammans med Filippo Inzaghi i Milans anfall.

– När jag spelar med Inzaghi känner jag att jag kan röra mig mer, ner i banan, lite överallt, i och med att jag vet att han kommer alltid vara i boxen. Var jag än rör mig kommer han alltid att vara där inne. När han inte är på planen måste liksom lås...inte låsa mig i boxen, utan spendera mer tid i boxen, för att vara där och sätta dit bollarna, sa ”Ibra” till Viasat Fotboll.

Det kommer inte den svenske stjärnan att få göra efter att ”Super Pippo” tvingades utgå i mötet mot Palermo. Klubben skriver på sin hemsida att 37-åringen troligen missar resten av säsongen med en knäskada.

"Undersökningen visar skador på ledband och menisk i vänster knä. Efter konsultation med läkaren Piero Volpi bekräftas kirurgiskt ingrepp", skriver Milan.

Måltjuven har öst in mål i karriären

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.