1 av 5
- Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
2 av 5
- Foto: Felice Calabro'/AP/SCANPIX
3 av 5
- Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic blev stor matchhjälte mot sin förra klubb.
4 av 5
Zlatan Ibrahimovic blev stor matchhjälte mot sin förra klubb. - Foto: Felice Calabro'/AP/SCANPIX
5 av 5
- Foto: Felice Calabro'/AP/SCANPIX

Här blir han kungen av Milano - igen

Ibrahimovic spelade för Inter när de senast förlorade hemma på Giuseppe Meazza. Nu blev han stor matchhjälte när hans Milan besegrade de blåsvarta.


Matchfakta:

Inter: -

Milan: Zlatan Ibrahimovic, 5. (straff)

Gula kort:

Inter: -

Milan: Ignazio Abate, Gennaro Gattuso, Zlatan Ibrahimovic, Massimo Ambrossini.

Röda kort:

Inter: -

Milan: Ignazio Abate.

Publik: 76 341.

MILANO. Det var dags för matchen alla talat om. Zlatan Ibrahimovics tredje återkomst till Giuseppe Meazza för spel mot Inter, den här gången med Inters värsta rival - AC Milan.

Matchen blev en tät historia. Jämn fördelning av bollinnehavet, men med ett Inter som hade allvarliga problem med de rödsvartas djupledsspel.

Redan i den femte minuten upptäckte Milan att Walter Samuels ersättare i Inters mittförsvar, Marco Materazzi hade problem med löpningarna i djupled.

Clarence Seedorf fick gott tid med bollen på egen planhalva efter en tilltrasslad situation i Milans straffområde. I djupet sprang den 29-årige svensken och blev helt ren. Innan "Ibra" nådde mittlinjen fick holländaren i väg passningen. Ibrahimovic blev helt fri med målvakten, dock vacklade bollkontrollen en aning och Lucio kunde komma tillbaka, skärma av en framspelning och blockera en framrusning från svensken.

Samtidigt dök Materazzi upp. "Ibra" vände snyggt bort den stabbige mittbacken, och blev i riktningsändringen fälld av den italienske världsmästaren från 2006.

Domaren blåste för straffspark och Ibrahimovic visade återigen upp en fantastisk kyla, när han framför de gamla fansen, stenhårt satte straffen i vänstra hörnet.

Hjärnsläppet

Resten av matchen blev mer ett klassiskt, italienskt och taktiskt spel. Milan låg på kontringar och Inter försökte forcera fram chanser genom trequatistan Wesley Sneijder.

Då kommer matchens två stora hjärnsläpp.

Ignazio Abate kom sent in i en tackling mot Dejan Stankovic. Den serbiske landslagspelaren reagerade starkt och puttade ned den unge högerbacken, som relativt aggressivt ställe sig upp och gick snabbt fram mot förövaren.

I tumultet som uppstod ska domaren ha sett en knytnäve bli utdelad. Domaren valde efter Abates aggressiva framtoning att varna spelaren - vilket innebar den talangfulle backens andra gula kort för matchen.

Karatesparken

När drygt hälften av andra halvlek var spelad skulle Zlatan Ibrahimovic ta ned en längre passning. Med utsträckt ben fick svensken en tå på bollen, samtidigt som undersidan av foten borrade sig in i Materazzis bröstkorg.

Det hela såg ut som en situation hämtad ur en Jackie Chan-film. På svenskens reaktion kunde man dock avläsa att han med största sannolikhet inte sett italienaren, innan det var för sent. Materazzi blev däremot tvungen att avbryta matchen.

Inter gjorde vad de kunde under matchens slutminuter. Sneijder kom närmast med en vass frispark från 25 meter, men matchen slutade med Milanseger. 1-0 och Ibrahimovic blev stor matchhjälte. Supersvensken kämpade och slet matchen igenom och vid ett tillfälle var han för trött för att löpa mot mål trots att Antonini var fri på Inters vänsterkant. Trots sin tydliga utmattning lyckades "Ibra" fixa ena efter den andra frisparken. Mästerligt av den långe Milanstjärnan.

Milan rycker nu i toppen av Serie A. Inter låg innan matchen tre poäng efter de rödsvarta, men nu lyckades Ibrahimovics nya klubb dra ifrån ärkerivalerna och leder ligan med en poäng före Lazio.

Segern innebär också att Zlatan Ibrahimovic återigen är kung i Serie A efter sitt ettåriga exil i Spanien och Barcelona. Svensken kommer med största sannolikhet få höga betyg från de italienska tidningarna under måndagen.

Förlusten innebar Inters första förlust i Serie A på Giuseppe Meazza sen mars 2008.

Se Zlatan Ibrahimovics iskalla straffspark.

Se Abates röda kort.

Se Zlatan Ibrahimovics karatespark mot Materazzi.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.