Ska inte fortsätta på Inters bänk – om fansen får bestämma.
1 av 2
Ska inte fortsätta på Inters bänk – om fansen får bestämma. - Foto: Felice Calabro/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Daniela Santoni/AP/SCANPIX

Fansens stenhårda dom: Dags att dra, Benítez

Supportrarna är överens om att det krävs ett tränarbyte för att få fart på Inter igen.


Du är sämst, Benítez

Av Inters tre senaste tränare är den taktiskte spanjoren sämst av alla efter tolv spelade omgångar.

Den här säsongen har Inter bara skrapat ihop 20 poäng på tolv matcher. ”Rafa” har än så länge vunnit fem matcher i ligan vilket endast är 41 procent av alla spelade matcher.

Under José Mourinho var laget en segermaskin som i stort sett körde över allt motstånd som kom i vägen. Portugisen vann 75 procent av alla ligamatcher under fjolåret.

I Zlatan Ibrahimovic näst sista säsong i Inter, då under ledning av Roberto Mancini, hade de en vinstprocent på 58 procent.

MILANO. Inter under José Mourinho var en lagmaskin som bland annat med sin starka defensiv stoppade storlaget Barcelona i Champions League. En turnering som de senare vann i Madrid efter att slagit Bayern München i finalen. Inte nog med det så coachade demontränaren laget till en ny ligatitel.

Portugisen valde sedan att hoppa av för att ta sig an Real Madrid. Det tog inte lång tid innan den italienska storklubben utsåg Rafa Benítez, som precis hade fått sparken av Liverpool, till ersättaren.

Spanjoren har dock inte fått någon bra start med på sitt nya äventyr i Italien. Målskyttet, som inte var något bekymmer förra säsongen, har nu blivit ett stort problem. Mästarna har endast gjort 13 mål på de tolv första ligamatcherna. Dessutom radas förlusterna upp titt som tätt.

Under söndagen åkte de på en tung förlust i Milano-derbyt mot Milan. Det gör att laget, som har dominerat den italienska ligan de senaste åren, placerar sig på en femteplats och har sex poäng upp till lokalrivalen som leder serie A.

Det har endast blivit 20 poäng på tolv spelade matcher. Vid samma tidpunkt under Mourinhos styre i fjol hade de tagit 29 poäng och bara förlorat en gång i ligan. När den nuvarande Manchester City-tränaren, Roberto Mancini, ledde laget säsongen 2007/2008 hade de plockat 28 poäng.

Den förre Liverpooltränaren kände till vilken press det var att ta över de regerande Champions League-mästarna.

– Jag kom inte hit för att förbättra min italienska utan för att vinna med Inter, även om jag visste att det skulle bli svårt, säger han enligt Football-Italia.

Det ser ut som att presidenten Massimo Moratti har tröttnat på den taktiske spanjoren. 

– Derbyt skulle ha spelats i en annan mentalitet, sa Morratti enligt La Gazzetta dello Sport.

– Jag tyckte inte om någonting med vårt spel, det var inte bara uppspelen som var usla. Vi gjorde ingenting för att förtjäna segern. Det känns svårt att fortsätta på det här sättet. Jag tycker inte att det var Milans sätt att spela som skapade problem, utan snarare att vi inte spelade överhuvudtaget. Det är betydligt allvarligare, sa 65-åringen Sky Italia.

Efter förlusten mot ärkerivalen börjar Inters fans att undra om Rafa är rätt man att leda klubben till ytterligare en Scudetto. De ser hellre att det kommer en ny tränare senast i januari – om det fortsätter att gå lika tungt.

ForzaInter-forums har supportrarna haft en stor omröstning där 34,72 % tycker att Benítez ska få sparken med en gång medan lika många tycker att klubben måste ha tålamod och vänta tills januari.

Rafa måste gå. Om han stannar kommer vi kanske med tur ta en Champions League-plats”, skriver InteristaL på forumet.

Så här såg det ut i derbyt senast

Alexander Lätt/Rasmus Emanuelsson

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är främste svenske poänggöraren

1 timme sedan

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

2 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.