Den glödhete svensken.
1 av 2
Den glödhete svensken. - Foto: Felice Calabro/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

”Zlatan är vår styrka”

Milan-tränaren Massimiliano Allegri tokhyllar svensken.


Zlatans fantastiska säsong i Milan

Sex ligamål har Zlatan Ibrahimovic gjort med sitt Milan. Sex mål som har hjälpt det en gång sargade laget tillbaka upp till toppen - men även att slå ärkerivalen Inter.

Det första målet kom i den fjärde omgången borta mot Lazio. Den matchen slutade 1-1.

Sedan har det bara fortsatt för "Ibra". Nästa omgång, mot Genoa, slog han till igen och i omgång åtta satte han sitt tredje mål när han punkterade bortamötet med Napoli.

Sedan har dessutom nätat mot sitt gamla lag Juventus i 1-2-förlustmatchen, mot Palermo och nu senast mot Inter.

Förra helgen slog han till på nytt och cykelsparkade in matchens enda mål mot Fiorentina och under lördagskvällen fortsatte han sin magiska säsong med en viktig framspelning till Robinhos ledningsmål mot Sampdoria.

Senast mot Brescia slog han till med en riktig missil som höll på att skjuta sönder nätet på San Siro.

MILANO. Zlatan Ibrahimovic plockade under gårdagen hem sin fjärde raka guldboll och totalt femte i karriären.

– Vem kunde tro att jag sjutton år efter min första match i Malmö FF skulle stå här med min femte guldboll?, sa ”Kungen av Milano” när han tog emot priset.

Den förre Barcelonaspelaren har kommit igång rejält i sin nya klubb på slutet. Senast i helgen avgjorde superstjärnan Milanoderbyt mot Inter när han stensäkert sköt in matchens enda mål från straffpunkten. Det var 29-åringens sjätte ligamål på tolv spelade matcher.

Massimiliano Allegri hyllar sin stekhete anfallare när han är i Sverige.

– Det är lätt att välja när man har vissa mästare i laget. Ibrahimovic har intensitet, han har karaktär. Han är vår styrka. Han är så bra att ibland inser man inte vilken potential han har, säger tränaren enligt Eurosport.

Svensken har spelat väldigt mycket den senaste tiden och har därför fått ledigt av förbundskaptenen Erik Hamrén till den kommande träningslandskampen mot Tyskland på onsdag.

Se ”Ibra” avgöra derbyt senast

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.