Kan snart spela i Liverpools röda tröja.
1 av 2
Kan snart spela i Liverpools röda tröja. - Foto: Roger Vikström/SCANPIX
2 av 2
- Foto: ERMINDO ARMINO/AP/SCANPIX

Landslagsback på väg till Liverpool?

Oscar Wendt är het på marknaden efter succén i FC Köpenhamn.


Oscar Wendt:

Vänsterbacken började sin karriär i IFK Skövde innan Blåvitt snappade upp honom. I Göteborgsklubben spelade 25-åringen mellan 2003 och 2006.

Sedan dess har han huserat i den danska storklubben FC Köpenhamn – men kan nu vara på väg bort. Liverpool uppges jaga honom och han kan vara nästa svensk att få spela i ”The Reds”.

Han gjorde sin debut i det svenska landslaget mot Venezuela 2007.

KÖPENHAMN. Det danska topplaget har överraskat många och ligger tvåa i sin grupp i Champions League efter storklubben Barcelona. Den svenske landslagsmannen Oscar Wendt har imponerat stort och har tidigare kopplats samman med flera utländska klubbar.

Enligt Expressen är krislaget Liverpool, som ligger i mitten av Premier League, på jakt efter vänsterbacken. Klubbens danske scout erkänner att Merseysideklubben har tittat in 25-åringen och även Behrang Safari.

– Vi har bra koll på Oscar. Och även Safari. Oscar Wendt gör väldigt bra ifrån sig men han måste spela under press varje vecka. I Danmark har du bara några få bra matcher varje vecka. I Danmark och Schweiz, där är läget likvärdigt. Ibland kan en flytt till en lite mindre liga, typ Bundesliga, vara bäst först men så behöver det inte bara, säger Jakob Friis-Hansen till tidningen.

Supportrarna vill dock inte se den förre IFK Göteborg-spelaren i klubben.

Wendt kommer knappast att ta en ordinarie plats i Liverpool så vad ska han här att göra. Nej, vi behöver inte ha honom”, skriver Mackan på klubbens svenska supporterklubben.

Se när Wendt målade mot Bröndby

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.