Tisdag 20 Apr
Stockholm

Landslagsback på väg till Liverpool?

Kan snart spela i Liverpools röda tröja.
1 av 2
Kan snart spela i Liverpools röda tröja. Foto: Roger Vikström/SCANPIX
2 av 2

Oscar Wendt är het på marknaden efter succén i FC Köpenhamn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Oscar Wendt:

Vänsterbacken började sin karriär i IFK Skövde innan Blåvitt snappade upp honom. I Göteborgsklubben spelade 25-åringen mellan 2003 och 2006.

Sedan dess har han huserat i den danska storklubben FC Köpenhamn – men kan nu vara på väg bort. Liverpool uppges jaga honom och han kan vara nästa svensk att få spela i ”The Reds”.

Han gjorde sin debut i det svenska landslaget mot Venezuela 2007.

KÖPENHAMN. Det danska topplaget har överraskat många och ligger tvåa i sin grupp i Champions League efter storklubben Barcelona. Den svenske landslagsmannen Oscar Wendt har imponerat stort och har tidigare kopplats samman med flera utländska klubbar.

Enligt Expressen är krislaget Liverpool, som ligger i mitten av Premier League, på jakt efter vänsterbacken. Klubbens danske scout erkänner att Merseysideklubben har tittat in 25-åringen och även Behrang Safari.

– Vi har bra koll på Oscar. Och även Safari. Oscar Wendt gör väldigt bra ifrån sig men han måste spela under press varje vecka. I Danmark har du bara några få bra matcher varje vecka. I Danmark och Schweiz, där är läget likvärdigt. Ibland kan en flytt till en lite mindre liga, typ Bundesliga, vara bäst först men så behöver det inte bara, säger Jakob Friis-Hansen till tidningen.

Supportrarna vill dock inte se den förre IFK Göteborg-spelaren i klubben.

Wendt kommer knappast att ta en ordinarie plats i Liverpool så vad ska han här att göra. Nej, vi behöver inte ha honom”, skriver Mackan på klubbens svenska supporterklubben.

Se när Wendt målade mot Bröndby

Kommentera
Kopiera länk
Dela