Raiola kan gå miste om 40 miljoner.
1 av 2
Raiola kan gå miste om 40 miljoner. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Marco Vasini/AP/SCANPIX

Nu vill Barça hämnas - på Raiola

Den spanska storklubben vill nu hämnas på Zlatans agent efter attacken.


Mino Raiola:

Född: 1967 i Nocera Inferiore, Italien

Då: Den omtalade agenten tog Dennis Bergkamp till Inter från Ajax 1993 för tolv miljoner euro. Det var hans första stora affär. Han har även tagit Pavel Nedved från Lazio till Juventus för 41 miljoner euro.

Nu: Har under en lång tid varit agent åt Zlatan Ibrahimovic har även bråkstaken Mario Balotelli och Maxwell (som är bästa polare med Ibra) i still stall. 

STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic sejour i Barcelona är fortfarande omskrivet, trots att det var över i augusti. Efter Fotbollsgalan i måndags snackade den speciellt inbjudne gästen Johan Cruyff om den svenske stjärnan som har hittat ”hem” igen efter sejouren i Spanien. Den förre storspelaren var dock inte bara positiv.

– Det är väldigt speciellt att spela i en klubb som Barcelona. Sättet människorna fungerar på är helt annorlunda än i resten av Spanien. De har sina egenheter som du måste anpassa dig till. Det är en mycket svår kultur. Det var förmodligen därför Zlatan inte klarade det, sa han då skriver Fotbollskanalen.

Svenskens agent Mino Raiola blev rasande på uttalandet och gick till attack mot holländaren.

Jag tycker att Cruyff och Guardiola kan åka till ett mentalsjukhus tillsammans, hålla käften, sitta där och spela kort tillsammans, sa han till Expressen.

När ”Ibra” blev klar för Barcelona skrev även Raiola på ett avtal med den katalanska klubben som ger honom cirka elva miljoner kronor per år fram till 2014, skriver El Mundo Deportivo.

Enligt de regerande Champions League-mästarna finns det en klausul i kontraktet som säger att båda parterna ska behandla varandra med respekt – vilket de tycker att Raiola har brutit. På tisdagskvällen kom det ett uttalande från klubben som hotar med att dra den holländske agenten inför rätta.

"FC Barcelonas jurister överväger att vidta rättsliga åtgärder mot mr Raiola och med omedelbar verkan stoppar FC Barcelona alla betalningar till mr Raiola", skriver klubben på sin hemsida.

Se turerna som tog Zlatan till Milan

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.