1 av 2
- Foto: OSAMA FAISAL/AP/SCANPIX
Sir Alex Ferguson ute på djupt vatten?
2 av 2
Sir Alex Ferguson ute på djupt vatten? - Foto: OSAMA FAISAL/AP/SCANPIX

Vad är det du säger Ferguson?

Alex Ferguson befann sig i Doha för att förespråka Qatars VM-ansökan. Diskussionen kom dock att handla om något helt annat.


Här är de som förespråkar Qatar

Zinedine Zidane och Pep Guardiola är bara två av de många legender som står bakom Qatars storsatsning inför VM 2022.

Bland de övriga som sticker ut är, Gabriel Batistuta, Ronald De Boer, Roger Milla, Sami Al Jaber och Bora Milutinovic.

DOHA. Efter nio år i Manchester United tog Sir Alex Ferguson sin första ligatitel till klubben. Då höjdes han till skyarna och fick direkt status som en av klubbens legender.

Nu 13 år senare är han större än någon tränare någonsin varit, men hungern är fortfarande kvar.

– Pensionering är för unga människor, Jag är inte inställd på att sluta, så länga min hälsa tillåter det kommer jag fortsätta att vara manager för United.

Samtidigt ger han en dänga åt kritikerna

Under en längre tid har Manchester Uniteds kontroversiella ägare fått kritik gällande sättet de försatt klubben i enorma skulder, men Ferguson fortsätter visa sitt stöd för de amerikanska ägarna.

– Vi har en fantastisk relation, de stör mig aldrig och de ringer aldrig med synpunkter. Vad mer kan man begära?

En bra relation för Ferguson, är således att inte höras av, samtidigt berättar han vidare hur illa det kan vara för andra managers i Premier League.

– Jag har hört talas om engelska ägare som skickar SMS med sina åsikter under träningar.

Ferguson stödjer Qatar

Den adlade managern befinner sig i Doha för att visa upp sitt stöd inför ett eventuellt VM-slutspel i Qatar. Men av någon anledning lyckas alla samtal med Ferguson nu återkopplas till en viss nummer tio i Manchester United.

Wayne Rooney har en agent som inte direkt uppskattas runt Carrington (Uniteds träningsanläggning). Men alla spelare gör ett misstag och nu har Rooney fallit in i ledet igen med ett nytt kontrakt.

Samtidigt väljer Ferguson att förklara hur det kommer sig att han aldrig är rädd att släppa sina bästa spelare.

– Allt handlar om kontroll. Jag måste vara chefen i omklädningsrummet. Sekunden någon av mina spelare börjar hota min ställning som får konsekvenser över resultat eller övergripande moral, måste jag göra mig av med honom.

Ferguson missade att han stöttade Qatar?

Alex Ferguson har länge varit känd som en människa med fötterna på jorden, en obestridlig närvaro och konstant tankarna på rätt plats.

Tydligen lät han dem vandra under onsdagen när han ville kommentera de unga spelarnas fullständiga arrogans.

– Ni vet hur det är, alla här inne spelar för sina publag under helgerna. Ni skulle älska att spela inför fulla läktare och skulle samtidigt inte bry er om någon såg eller ej.

Bra kommentar. Dock på aningen fel plats, med aningen fel undertoner, speciellt i ett land som firar sin helg under fredagar där det samtidigt är förbjudet att dricka alkohol.

Två av sportens största på samma plats. Vad skulle man inte ge för att vara fluga på vägen i den diskussionen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

1 timme sedan

Han är främste svenske poänggöraren

3 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

3 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.