1 av 2
- Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Ibra får kritik av Cruyff.
2 av 2
Ibra får kritik av Cruyff. - Foto: Marco Vasini/AP/SCANPIX

Legendarens nya attack på Zlatan

"Han är ett besvärligt barn. Det har jag vetat sedan tiden i Ajax", säger Johan Cruyff.


Zlatans fantastiska säsong i Milan

Sex ligamål har Zlatan Ibrahimovic gjort med sitt Milan. Sex mål som har hjälpt det en gång sargade laget tillbaka upp till toppen - men även att slå ärkerivalen Inter.

Det första målet kom i den fjärde omgången borta mot Lazio. Den matchen slutade 1-1.

Sedan har det bara fortsatt för "Ibra". Nästa omgång, mot Genoa, slog han till igen och i omgång åtta satte han sitt tredje mål när han punkterade bortamötet med Napoli.

Sedan har dessutom nätat mot sitt gamla lag Juventus i 1-2-förlustmatchen, mot Palermo och nu senast mot Inter.

Förra helgen slog han till på nytt och cykelsparkade in matchens enda mål mot Fiorentina och under lördagskvällen fortsatte han sin magiska säsong med en viktig framspelning till Robinhos ledningsmål mot Sampdoria.

Senast mot Brescia slog han till med en riktig missil som höll på att skjuta sönder nätet på San Siro.

STOCKHOLM. Att den 63-årige holländaren gillar att göra uttalanden om Zlatan Ibrahimovic, 29, är ingen nyhet. På bara en vecka har legendaren hunnit med att kritisera Zlatans förmåga att anpassa sig till Barcelonas spel, och dessutom skapat storbråk med agenten Mino Raiola, 43.

Karusellen började på Fotbollsgalan i måndags där han gjorde flera uttalanden om Zlatans anpassningsförmåga hos den spanska storklubben. Något som väckte stor irritation hos Raiola som menade att både han och Barcelonas träna Pep Guardiola borde sitta på mentalsjukhus.

”Zlatan är ett besvärligt barn”

Nu gör Cruyff nya uttalande om Zlatan, och än en gång i negativ bemärkelse.

- Zlatan är ingen lätthanterad pojke, han är ett besvärligt barn. Det har jag vetat sedan tiden i Ajax, säger legendaren till det kommande avsnittet av Ekwall vs Lundh.

Än en gång har kritiken inte gått obemärkt förbi Raiola, men denna gång är det inte lika hårda ord mot Cruyff. Istället väljer den omsusade agenten att rikta kritiken åt TV4.

”Dumt att bjuda in Cruyff”

- Det är dumt att bjuda in Cruyff till ett sådant här TV-program. Det är som att bjuda in någon från 1800-talet, säger italienaren till Sportbladet.

Den förre Barcelona-anfallaren klarar sig dock inte helt utan hårda ord.

- Eftersom alla som pratar om Zlatan får uppmärksamhet och Cryuff inte gör något med sitt eget liv så måste han prata om andra människor. För att på så vis veta att han existerar, säger han.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.