Legendarens nya attack på Zlatan

- 19/11/2010, 17:56 -
1 av 2

Andreas Hillergren/SCANPIX

Ibra får kritik av Cruyff.
2 av 2

Ibra får kritik av Cruyff.

Marco Vasini/AP/SCANPIX

"Han är ett besvärligt barn. Det har jag vetat sedan tiden i Ajax", säger Johan Cruyff.

STOCKHOLM. Att den 63-årige holländaren gillar att göra uttalanden om Zlatan Ibrahimovic, 29, är ingen nyhet. På bara en vecka har legendaren hunnit med att kritisera Zlatans förmåga att anpassa sig till Barcelonas spel, och dessutom skapat storbråk med agenten Mino Raiola, 43.

Karusellen började på Fotbollsgalan i måndags där han gjorde flera uttalanden om Zlatans anpassningsförmåga hos den spanska storklubben. Något som väckte stor irritation hos Raiola som menade att både han och Barcelonas träna Pep Guardiola borde sitta på mentalsjukhus.

”Zlatan är ett besvärligt barn”

Nu gör Cruyff nya uttalande om Zlatan, och än en gång i negativ bemärkelse.

- Zlatan är ingen lätthanterad pojke, han är ett besvärligt barn. Det har jag vetat sedan tiden i Ajax, säger legendaren till det kommande avsnittet av Ekwall vs Lundh.

Än en gång har kritiken inte gått obemärkt förbi Raiola, men denna gång är det inte lika hårda ord mot Cruyff. Istället väljer den omsusade agenten att rikta kritiken åt TV4.

”Dumt att bjuda in Cruyff”

- Det är dumt att bjuda in Cruyff till ett sådant här TV-program. Det är som att bjuda in någon från 1800-talet, säger italienaren till Sportbladet.

Den förre Barcelona-anfallaren klarar sig dock inte helt utan hårda ord.

- Eftersom alla som pratar om Zlatan får uppmärksamhet och Cryuff inte gör något med sitt eget liv så måste han prata om andra människor. För att på så vis veta att han existerar, säger han.