Leder nu skytteligan på nio mål. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Landsmännen Zabaleta (t.v) och Tévez (t.h) firar.
Landsmännen Zabaleta (t.v) och Tévez (t.h) firar. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

Tévez upp i topp efter showen

Argentinaren tog över ledningen i skytteligan från Johan Elmander efter två mål mot Fulham.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (7) Carlos Tévez, 0-2 (32) Pablo Zabaleta, 0-3 (42) Yaya Touré, 0-4 Carlos Tévez, 1-4 (70) Zoltan Gera.

Varningar: Dickson Etuhu (Fulham), Pablo Zabaleta (Manchester City) och Andy Johnson (Fulham).

LONDON. Manchester City har haft problem med anfallsspelet i de senaste ligamatcherna och inte lyckats göra ett enda mål.

Mot Fulham i kväll satte de full fart framåt direkt och fick utdelning redan efter sju minuter. Carlos Tévez vände bort Carlos Salcido väldigt enkelt och placerade in sitt första mål i matchen.

Pablo Zabaleta utökade ledningen efter 25 minuter med ett vackert distansskott. Med tre minuter kvar av första halvlek gjorde Yaya Touré 3-0 efter ett passivt försvarsspel av Londonklubben.

Dominansen från City fortsatte i den andra halvleken. ”Carlitos” gjorde sitt andra, totalt nionde i Premier League den här säsongen, och petar därmed ner Johan Elmander och Andy Carroll som tidigare delade på skytteligaledningen.

The Cottagers nytillträdde tränare, Mark Hughes, fick dock se inbytte Zoltan Gera tröstmåla med 20 minuter kvar.

Fulhams försvarsspel var något bättre i den andra halvleken, men det kunde knappast bli sämre efter den första akten”, skriver Nyheter24:s bloggare Almer Ljutika.

Den stenrika klubben tar i och med segern över fjärdeplatsen i ligan från Bolton och har bara tre poäng upp till Chelsea och lokalrivalen United i serietoppen.