Fick börja på bänken. - Foto: Daniel Nilsson/BILDBYRÅN
Real hade stor lekstuga med Ajax.
Real hade stor lekstuga med Ajax. - Foto: PETER DEJONG/AP/SCANPIX

Lindgren bänkad - när Real lekte med Ajax

Rasmus Lindgren, som började på bänken, blev inbytt i den andra halvleken. Det hjälpte inte utan Real Madrid lekte hem segern mot Ajax.

Matchfakta:

Mål: 0-1 Karim Benzema (36), 0-2 (44) Alvaro Arbeloa, 0-3 (70) Cristiano Ronaldo, 0-4 (81) Cristiano Ronaldo.

Varningar: Eyong Enoh (Ajax), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax), Raul Albiol (Real Madrid)

Utvisningar: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Rasmos (Real Madrid)

Arena: Amsterdam Arena

AMSTERDAM. Den svenske mittfältaren, som har startat en del matcher för den holländska storklubben i Champions League, fick hoppa in med kvarten kvar - men då var matchen redan avgjord.

I den första halvleken gjorde Karim Benzema 1-0 efter ett mycket snyggt anfall. Xabi Alonso hittade en djupledslöpande Mesut Özil som klackade bollen till fransmannen, som enkelt placerade in ledningsmålet. En minut före halvtidsvilan gjorde backen Álvaro Arbeloa 2-0 till ”Marängerna”.

Ajax, som inte skapade någon riktigt farlig målchans, hade inte mycket att sätta emot när de spanska giganterna fortsatte att trumma på i den andra halvleken.

Efter ett slarvigt uppspel från holländarna hittade inbytte Angel Di Maria fram till Cristiano Ronaldo som gjorde 3-0. Med tio minuter kvar fick Real straff efter klumpigt försvarsspel av Urby Emanuelson. CR7 stegade fram och gjorde inget misstag från elva meter.

Kul att vi leker med Ajax, det här är en sån här match som Real hade kryssat i förra året. Och alla andra år innan det. I år känns det som det är något speciellt på gång”, skriver Rivas05 på SvenskaFans.

”Los Blancos” vinner grupp G (före Milan) medan Ajax, tack vare förlusten, får slåss om tredjeplatsen för att ta sig till Europa League.