Söndag 1 Aug
Stockholm

”Allt Zlatan touchar blir till guld”

1 av 3
Målet var hans fjärde i Champions League den här säsongen.
2 av 3
Målet var hans fjärde i Champions League den här säsongen. Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX
Avgjorde matchen efter 65 minuter.
3 av 3
Avgjorde matchen efter 65 minuter. Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Den svenske superstjärnan sköt Milan till åttondelsfinal i Champions League med ett drömmål. ”Ibra” hyllas av både italiensk media och fansen efter matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Zlatans fantastiska säsong i Milan

Sex ligamål har Zlatan Ibrahimovic gjort med sitt Milan. Sex mål som har hjälpt det en gång sargade laget tillbaka upp till toppen - men även att slå ärkerivalen Inter.

Det första målet kom i den fjärde omgången borta mot Lazio. Den matchen slutade 1-1.

Sedan har det bara fortsatt för "Ibra". Nästa omgång, mot Genoa, slog han till igen och i omgång åtta satte han sitt tredje mål när han punkterade bortamötet med Napoli.

Sedan har dessutom nätat mot sitt gamla lag Juventus i 1-2-förlustmatchen, mot Palermo och nu senast mot Inter.

Förra helgen slog han till på nytt och cykelsparkade in matchens enda mål mot Fiorentina och under lördagskvällen fortsatte han sin magiska säsong med en viktig framspelning till Robinhos ledningsmål mot Sampdoria.

Senast mot Brescia slog han till med en riktig missil som höll på att skjuta sönder nätet på San Siro.

MILANO. Milan var på väg mot oavgjort i Champions League-mötet med Auxerre - då klev Zlatan Ibrahimovic, 29, fram och räddade den anrika klubben.

Efter dryga timmen gjorde ”Ibra” matchens enda mål. Den förre Barcelona-spelaren klackade bollen till Clarence Seedorf som försökte hitta fram till en djupledslöpande Robinho. Bollen bröts av en försvarare, men hittade ändå fram till Zlatan. Han drog till och bollen letade sig upp i nättaket.

– Vi gör det bra och utnyttjar de lägen vi får. Den kommer öppet till mig. Jag försökte bara skjuta in den, och den går in, sa Zlatan till Viasat efter matchen.

Inte helt oväntat är det ”Ibracadabra” som får högst betyg efter matchen i de italienska tidningarna. La Gazzetta dello Sport ger honom 7,5 och kommenterar insatsen så här:

"Efter en blek första timme vaknar Ibra mirakulöst till. Först med en typisk klack, som till en början kan se onödig ut, sedan med ett otagbart högerskott. Hans inflytande på Milan är enormt".

I Corriere della Sera får Milans superstjärna en sjua, vilket är lika mycket som backen Thiago Silva.

"Han står för ett spektakulärt mål, utfört med teknik och kraft, som räddar kvällen. Spelar återigen en avgörande roll", skriver de.

Högst betyg får 29-åringen dock av fansen som menar att ”Rossoneri” har saknat en vass målskytt sedan legendaren Andriy Shevchenko spelade i klubben under sina glansdagar.

Världsklass - så enkelt är det. Vi har inte haft någon så dödlig sedan Shevchenko. Det finns ingen annan i världen som är i samma form som Ibra är i just nu. Allt han touchar blir till guld”, skriver Boban1982 på forumet Red & Black.

Se drömmålet här

Kommentera
Kopiera länk
Dela