Här visades Xabi Alonso ut.
Här visades Xabi Alonso ut. - Foto: BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX

Nu kan Real straffas för utvisningskuppen

Den spanska storklubben kan straffas för kuppen efter att Uefa beslutat att granska situationen.


De har också tagit taktiska varningar:

Dani Alves - Barcelona

Inför El Clasico förra säsongen tog den offensive ytterbacken medvetet ett gult kort i matchen mot Mallorca för att få spela mot antagonisterna Real Madrid.

– Tanken var att provocera fram ett gult kort. Man måste vara smart och på det här sättet är jag tillgänglig för matchen mot Madrid, sa han då.

David Beckham - England

Den engelske mittfältaren bröt först ett revben i matchen och drog sedan på sig ett gult kort som gjorde att han är avstängd och missade matchen mot Azerbajdzjan i VM-kvalet 2004.

– Jag är säker på att folk tror att jag inte är tillräckligt smart för att göra något sådant här...men det är jag, sa Beckham efter matchen.

MADRID. Under slutet av matchen mot Ajax blev både Xabi Alonso och Sergio Ramos utvisade. Real-tränaren José Mourinho misstänks ha skickat ut instruktioner till spelarna att medvetet dra på sig ytterligare ett gult kort – det gjorde stjärnorna.

Enligt den engelska tidningen Guardian kommer nu Uefa att börja granska utvisningarna så fort de har fått matchrapporten från domaren Craig Thomson.

Den 47-årige portugisen förnekar att han bara delade ut direktiv till Alonso och Ramos.

- Jag pratade med många av spelarna, inte bara Alonso och Ramos. De röda korten vi fick spelar inte så stor roll eftersom att vi redan kvalificerat oss innan matchen mot Auxerre. Om de inte kan spela då, så kommer det att bli andra, säger han enligt tidningen.

Här kan ni se händelsen hela fotbollsvärlden snackar om

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!