”Kannibalen” kan stängas av - i sju matcher

Det holländska fotbollsförbundet vill stänga av Luis Suarez i sju matcher för bitattacken.


Luis Suarez:

Luis Suarez inledde sin karriär i det urugyanska  laget Nacional men talangen upptäcktes tidigt och den tidigare svenskklubben FC Groningen värde stjärnskottet inför säsongen 2006-07.

Efter endast ett år tillsammans med svenskarna, ville det holländska storlaget Ajax sätta klorna i anfallaren.

Sagt och gjort.

Under sin tid i Ajax har spelaren hunnit med att göra över sjuttio mål för klubben och under fjolåret slog Suarez rekord i den holländska ligan för flest gjorda mål under en säsong som utlänning.

AMSTERDAM. I helgens stormöte mellan Ajax och PSV Eindhoven uppstod det ett bråk i slutskedet av matchen. Då passade Ajax-stjärnan Luis Suarez på att bita Otman Bakkal i halsen.

Domaren missade bitattacken men holländsk media drog igång en stor kampanj och kräver att 23-åringen ska straffas med en lång avstängning.

Ajax valde själva att stänga av honom i två matcher plus att han fick en okänd summa i böter. Avstängningen började gälla efter gårdagens Champions League-match mot Real Madrid.

Det holländska förbundet är inte nöjda utan vill ha ett mycket stängare straff. Enligt nyhetsbyrån AP kräver förbundet att ”Kannibalen”, som han har börjats kallas i media, stängs av i sju matcher.

Här kan ni se bitattacken från ”Kannibalen”

/
/
/
/
PSV
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.