Tisdag 25 Jan
Stockholm

”Kannibalen” kan stängas av - i sju matcher

Här biter han Otman Bakkal.
Här biter han Otman Bakkal. Foto: YOUTUBE

Det holländska fotbollsförbundet vill stänga av Luis Suarez i sju matcher för bitattacken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Luis Suarez:

Luis Suarez inledde sin karriär i det urugyanska  laget Nacional men talangen upptäcktes tidigt och den tidigare svenskklubben FC Groningen värde stjärnskottet inför säsongen 2006-07.

Efter endast ett år tillsammans med svenskarna, ville det holländska storlaget Ajax sätta klorna i anfallaren.

Sagt och gjort.

Under sin tid i Ajax har spelaren hunnit med att göra över sjuttio mål för klubben och under fjolåret slog Suarez rekord i den holländska ligan för flest gjorda mål under en säsong som utlänning.

AMSTERDAM. I helgens stormöte mellan Ajax och PSV Eindhoven uppstod det ett bråk i slutskedet av matchen. Då passade Ajax-stjärnan Luis Suarez på att bita Otman Bakkal i halsen.

Domaren missade bitattacken men holländsk media drog igång en stor kampanj och kräver att 23-åringen ska straffas med en lång avstängning.

Ajax valde själva att stänga av honom i två matcher plus att han fick en okänd summa i böter. Avstängningen började gälla efter gårdagens Champions League-match mot Real Madrid.

Det holländska förbundet är inte nöjda utan vill ha ett mycket stängare straff. Enligt nyhetsbyrån AP kräver förbundet att ”Kannibalen”, som han har börjats kallas i media, stängs av i sju matcher.

Här kan ni se bitattacken från ”Kannibalen”

Kommentera
Kopiera länk
Dela