Tisdag 25 Jan
Stockholm

Kaoset i Chelsea fortsätter - sportchefen avgår

Arnesen slutar efter säsongen.
Arnesen slutar efter säsongen. Foto: Stefan Lindblom/Scanpix

Först fick den assisterande tränaren sparken och nu avgår sportchefen Frank Arnesen. Det stormar rejält i Chelsea.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Frank Arnesen:

Född: 30 september 1965 i Köpenhamn.

Då: Valde efter en framgångsrik spelarkarriär i klubbar som Ajax, Valencia och Anderlecht att bli en ledare inom fotbollen. Jobbade tio år som sportchef i PSV innan han handplockades till Tottenham.

Nu: När Roman Abramovich tog över Chelsea tog det inte länge innan dansken bytte arbetsplats i London. Där han har varit sedan dess. Men det äventyret kommer att ta slut efter säsongen.

LONDON. För ett tag sedan fick Ray Wilkins, tidigare assisterande tränare i klubben, sparken utan någon motivering. 54-åringen, som tidigare tränat Queens Park Rangers och Fulham, har tagit till rättslig hjälp i kampen mot ”The Blues”.

Under måndagen skrev The Sun att Carlo Ancelotti tröttnat på att ”bara” vara tränare för Londonklubben och att den rutinerade italienaren tänkte avgå. Något som snabbt dementerades av 51-åringen.

I dag meddelade sportdirektören Frank Arnesen, 54, att han kommer att lämna sin post i klubben efter säsongen.

– Efter sex fantastiska år har jag bestämt mig för att söka efter en ny utmaning när mitt kontrakt går ut efter säsongen. Det har varit en fantastisk resa och jag skulle vilja tacka alla i Chelsea, speciellt Roman (Abramovich), för att ha gett mig den här otroliga möjligheten, säger dansken till klubbens hemsida.

Supportrarna jublar att Arnesen kommer att lämna klubben efter säsongen.

Väldigt välkommet besked att Arnesen packar sina väskor. Han har hela tiden varit en skam för hela organisationen och allt vad den borde stå för”, skriver Zola Express på SvenskaFans.

Kommentera
Kopiera länk
Dela