Cambiasso gjorde 3-1-målet i storsegern mot Parma.
1 av 2
Cambiasso gjorde 3-1-målet i storsegern mot Parma. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Här börjar Inters resa mot toppen

Den hårt pressade storklubben var tvingade att vinna för att haka på i toppen efter de svaga resultaten den senaste tiden. Det lyckades storklubben med trots att Parma fick en drömstart.


Matchfakta:

Mål: 0-1 (4) Hernan Crespo, 1-1 (17) Dejan Stankovic, 2-1 (19) Dejan Stankovic, 3-1 (22) Esteban Cambiasso, 3-2 (32) Hernan Crespo, 4-2 (72) Thiago Motta, 5-2 (75) Dejan Stankovic.

Varningar: -

Arena: San Siro

MILANO. Inter har inte fått den start som de hade räknat med. Inför matchen låg mästarna på en sjätteplats med tio poäng upp till lokalrivalen Milan som leder serie A.

Det började inte bra mot Parma. Redan efter fyra minuter gjorde den förre Interspelaren Hernan Crespo 1-0 på San Siro. ”Nerazurri” kom dock igen på ett imponerade sätt.

Bra lag brukar ha tur och det hade verkligen Rafa Benítez gäng i dag.

I den 18:e matchminuten sköt Dejan Stankovic ett skott som styrdes in via ryggen på en Parmaspelare. En minut senare var det dags igen. Återigen var det Stankovic som avlossade bössan och bollen tog på en förvarare och gick in i mål. Esteban Camibiasso ökade till 3-1 och de flesta trodde att matchen var över.

Men Hernan Crespo gjorde sitt andra mål i matchen och reducerade till 3-2. Något mer mål blev det inte i första halvleken.

Det såg inte ut att bli några mål i den andra halvleken trots flera stolpträffar. Men den skadebenägna brassen Thiago Motta gjorde 4-2 innan matchens gigant Dejan Stankovic gjorde 5-2 med kvarten kvar att spela.

Skönt att vi vann, det var mycket viktiga tre poäng. Laget gjorde det helt okej”, skriver The Nerazzurri på SvenskaFans.

Tack vare segern klättrar de en placering och tar dessutom in tre poäng på Milan.

Här kan ni se Stankovic första mål i matchen

Passa även på att se 2-1-målet.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/