Cambiasso gjorde 3-1-målet i storsegern mot Parma.
Cambiasso gjorde 3-1-målet i storsegern mot Parma. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Här börjar Inters resa mot toppen

Den hårt pressade storklubben var tvingade att vinna för att haka på i toppen efter de svaga resultaten den senaste tiden. Det lyckades storklubben med trots att Parma fick en drömstart.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (4) Hernan Crespo, 1-1 (17) Dejan Stankovic, 2-1 (19) Dejan Stankovic, 3-1 (22) Esteban Cambiasso, 3-2 (32) Hernan Crespo, 4-2 (72) Thiago Motta, 5-2 (75) Dejan Stankovic.

Varningar: -

Arena: San Siro

MILANO. Inter har inte fått den start som de hade räknat med. Inför matchen låg mästarna på en sjätteplats med tio poäng upp till lokalrivalen Milan som leder serie A.

Det började inte bra mot Parma. Redan efter fyra minuter gjorde den förre Interspelaren Hernan Crespo 1-0 på San Siro. ”Nerazurri” kom dock igen på ett imponerade sätt.

Bra lag brukar ha tur och det hade verkligen Rafa Benítez gäng i dag.

I den 18:e matchminuten sköt Dejan Stankovic ett skott som styrdes in via ryggen på en Parmaspelare. En minut senare var det dags igen. Återigen var det Stankovic som avlossade bössan och bollen tog på en förvarare och gick in i mål. Esteban Camibiasso ökade till 3-1 och de flesta trodde att matchen var över.

Men Hernan Crespo gjorde sitt andra mål i matchen och reducerade till 3-2. Något mer mål blev det inte i första halvleken.

Det såg inte ut att bli några mål i den andra halvleken trots flera stolpträffar. Men den skadebenägna brassen Thiago Motta gjorde 4-2 innan matchens gigant Dejan Stankovic gjorde 5-2 med kvarten kvar att spela.

Skönt att vi vann, det var mycket viktiga tre poäng. Laget gjorde det helt okej”, skriver The Nerazzurri på SvenskaFans.

Tack vare segern klättrar de en placering och tar dessutom in tre poäng på Milan.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.