Söndag 25 Jul
Stockholm

Pep: "Matchen kommer inte att avgöra ligan"

Pep Guardiola menar att matchen inte kommer att vara avgörande.
1 av 2
Pep Guardiola menar att matchen inte kommer att vara avgörande. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
2 av 2

Barcelona-tränaren pep Guardiola tonar ned betydelsen av kvällens resultat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inför El Clásico

Real Madrid leder den spanska ligan, en poäng före Barcelona och enligt många experter kommer utgången i La Liga att falla på resultaten över de två "klassikerna".

På tolv matcher har lagen 32 respektive 31 inspelade poäng och ärkerivalerna har gjort 33 mål vardera.

Real Madrid är, tillsammans med Manchester United, de enda europeiska serielederna som är obesegrade.  Frågan är hur stor konsekvens måndagens kamp får?

BARCELONA. Världens kanske största match går av stapeln i kväll klockan 21:00. Det handlar om inga andra lag än Barcelona och Real Madrid som ställs mot varandra - en match som är så mycket mer än bara ett vanligt möte.

Men trots att mötena mellan lagen de senaste åren har påverkat utgången av ligan, tror inte Barça-tränaren Pep Guardiola att resultatet kommer att vara avgörande.

– Även om Barça-Madrid och Madrid-Barca-matcherna har påverkat titeln väldigt mycket, så återstår det fortfarande väldigt mycket av säsongen. Det som händer kommer att vara viktigt, men inte avgörande, säger han enligt den katalanska tidningen El Mundo Deportivo.

Real Madrid har gått som tåget på sistone och har kört över i stort sett allt och alla. Men fortsätter Barcelona spela mot ärkerivalen som de har gjort de senaste åren så ska det inte vara några problem med att knipa en trepoängare.

Se bara hur det gick senast lagen drabbades samman på Camp Nou.

Kommentera
Kopiera länk
Dela