Alessandro Matri är högst på Milans önskelista.
1 av 3
Alessandro Matri är högst på Milans önskelista. - Foto: ALESSANDRA TARANTINO/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Felice Calabro/AP/SCANPIX
Zlatan kan få en ny lekkamrat.
3 av 3
Zlatan kan få en ny lekkamrat. - Foto: Felice Calabro/AP/SCANPIX

Zlatan på väg att få ny lekkamrat

Milan har stora skadebekymmer och vill förstärka anfallet. Alessandro Matri kan bli svenskens nye lekkamrat.


Alessandro Matri:

Född: 19 augusti 1984 i Sant'Angelo Lodigiano.

Då: Anfallaren började sin karriär i Milan och var kvar där till 2007. När David Suazo gick till Milan från Cagliari gick Matri den motsatta vägen.

Nu: Har imponerat på sin före detta tränare Allegri och kan nu hamna i Milanoklubben när transferfönstret öppnar igen i januari.

MILANO. Veteranen Filippo Inzaghi, 37, drog på sig en allvarlig knäskada och blir borta resten av säsongen. Inte nog med det är även stjärnskottet Alexandre Pato skadad - men förväntas vara tillbaka om lite mer än en månad.

Den anrika klubben har därför börjat tittat på andra anfallare som kan förstärka truppen när transferfönstret öppnar i januari. Enligt media i Italien är det Cagliari-spelaren Alessandro Matri, som tränades av ingen mindre än den nuvarande Milantränaren Massimiliano Allegri förra säsongen, som står högst upp på önskelistan.

– Jag kan inte hjälpa att bli nöjd över att en storklubb som Milan håller koll på mig. Jag har en bra relation med Massimiliano Allegri och vi träffades i Milano nyligen, säger Matri enligt La Gazzetta dello Sport.

Serieledarna i serie A ska redan ha lagt ett bud på 26-åringen som Cagliari tackade nej till.

Supportarna skulle inte ha något emot att se Matri rödsvarta tröja igen. Den italienske anfallaren har redan spelat fem år av sin karriär i klubben och kan nu vara på väg att göra en andra sejour i ”Rossoneri”.

Matri skulle vara användbar för laget. Men han är inte värd 15 miljoner euro (cirka 138 miljoner kronor)”, skriver Sentore_84 på forumet Red & Black.

I januari kan Matri göra mål i Milan istället

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

igår 20:44
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.