Guardiola kommer inte att träna Chelsea...
1 av 3
Guardiola kommer inte att träna Chelsea... - Foto: LARS POULSEN/AP/SCANPIX
Enligt engelsk media vill han istället ta över efter Sir Alex Ferguson.
2 av 3
Enligt engelsk media vill han istället ta över efter Sir Alex Ferguson. - Foto: Petros Giannakouris/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX

Därför tackar Guardiola nej till Chelsea

Barcelonas succétränare vill inte träna Londonklubben utan siktar på att ta över ett annat Premier League-lag.


Josep Guardiola:

Född: 18 januari 1971 i Barcelona

Då: Började tränarkarriären i Barcelonas B-lag 2007. När storklubben beslutade sig för att inte fortsätta med Frank Rijkaard som tränare föll valet på den orutinerade 39-åringen. Ett val som till slut visade vara ett genidrag.

Nu: Efter att ha fört den spanska storklubben till två raka ligatitlar och en Champions League-titel kan han nu vara på väg till England och ta över Manchester United.

LONDON. Pep Guardiola, 39, tog över Barça 2008 och har sedan dess fört laget till hela åtta titlar. Den skicklige tränaren är inne på sitt sista år på kontraktet med de spanska mästarna och brittisk media har tidigare skrivit att han kan ta över Chelsea.

Så verkar det dock inte bli. Enligt Daily Mirror kommer Guardiola istället att satsa på att efterträda Sir Alex Ferguson i Manchester United istället.

- Det ser ut som att Pep verkligen skulle vilja jobba med Sir Alex om det var möjligt. Det skulle göra att han fick komma till rätta i England under ledning av den bästa, säger en källa till tidningen.

Det framgångsrika lagets supportar är inte övertygade om att spanjoren är tillräckligt bra för att ersätta "Fergie”.

Jag tror inte att det krävs ett geni för att vinna saker med spelare som Xavi, (Leo) Messi och (Andres) Iniesta i truppen. Dessutom ärvde han ett bra lag som (Frank) Rijkaard har byggt upp. Jag rankar honom inte så högt ännu”, skriver Just1n på forumet SaReds.

"Pep" kan snart sitta på Uniteds tränarbänk

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!