Sebastian Larsson blev målskytt i en match som inter kommer bli ihågkommen för drabbningen på plan.
1 av 2
Sebastian Larsson blev målskytt i en match som inter kommer bli ihågkommen för drabbningen på plan. - Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX
Birminghamfansen krossar Englands drömmar?
2 av 2
Birminghamfansen krossar Englands drömmar? - Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Katastrofen i Birmingham: Kan krossa Englands drömmar?

Sebastian Larssons Birminghamfans fick under onsdagen fullständigt hjärnsläpp när de stormade planen efter att de sett sitt lag vinna över lokalkonkurrenten och största rivalen Aston Villa. Nu kan det straffa Englands drömmar om att låta "fotbollen komma hem."


BIRMINGHAM. Under onsdagskvällen drabbade två av den brittiska fotbollens största rivaler samman i Carling Cup, Birmingham City mot Aston Villa. Matchen blev en rafflande historia, med bland annat ett mål från svenske högermittfältaren Sebastian Larsson.

Dock kommer matchen att bli ihågkommen på grund av ytterligare en invasion från engelsk fotbolls mörkaste sidor.

Tusentals huliganer invaderade planen

Efter att slutsignalen ljudit genom St. Andrews-arenan och matchen slutat 2-1 till Birmingham, fick supportrarna för det blå laget fullständigt hjärnsläpp.

Tusentals fans stormade planen och tog snabbt sikte mot supportrarna vid bortasektionen. Turligt nog hann polisen bilda en kraftig mur mot den anstormande armen och fick till slut stopp på dess avancemang.

Aston Villas fans svarade med att kasta ner bengaler och läktarstolar mot sina ärkerivaler och som om det inte räckte fortsatte även bråken utanför arenan.

14 personer tvingades enligt The Guardian uppsöka sjukhus efter kravallerna, som nu kan ge betydligt större implikationer än skavanker på slagskämpar.

Kan påverka utgången av dagens omröstning

Problemen på St. Andrews belyser återigen brittisk fotbolls största problem gällande Englands möjliga VM-arrangemang.

Huliganismen på de brittiska öarna har länge varit ett gigantiskt problem som under de senaste åren kraftigt motarbetats - men faktum kvarstår, de är i stort endast sopade under mattan.

Enligt rapporter till The Guardian har Fifa:s exekutiva kommitté nåtts av nyheten om gårdagens "retardation mot engelsk fotbolls medeltid." och nu kan dammet under mattan fälla en hel nation.

Här kan ni se upploppen som skakar England.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.