1 av 2
- Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Får inte dra på sig ett gult kort - då missar han stormatchen.
2 av 2
Får inte dra på sig ett gult kort - då missar han stormatchen. - Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX

Tränaren: Zlatan får inte bli varnad

Om svensken får ett gult kort till blir han avstängd och riskerar att missa stormatchen mot Roma.


Zlatans fantastiska säsong i Milan

Sex ligamål har Zlatan Ibrahimovic gjort med sitt Milan. Sex mål som har hjälpt det en gång sargade laget tillbaka upp till toppen - men även att slå ärkerivalen Inter.

Det första målet kom i den fjärde omgången borta mot Lazio. Den matchen slutade 1-1.

Sedan har det bara fortsatt för "Ibra". Nästa omgång, mot Genoa, slog han till igen och i omgång åtta satte han sitt tredje mål när han punkterade bortamötet med Napoli.

Sedan har dessutom nätat mot sitt gamla lag Juventus i 1-2-förlustmatchen, mot Palermo och nu senast mot Inter.

Förra helgen slog han till på nytt och cykelsparkade in matchens enda mål mot Fiorentina och under lördagskvällen fortsatte han sin magiska säsong med en viktig framspelning till Robinhos ledningsmål mot Sampdoria.

Senast mot Brescia slog han till med en riktig missil som höll på att skjuta sönder nätet på San Siro.

MILANO. Under lördagen ställs serieledarna Milan mot Brescia. Massimilano Allegri förväntar sig tre poäng - samt att Zlatan Ibrahimovic inte drar på sig en varning som gör att superstjärnan blir avstängd.

- Jag hoppas att Zlatan är duktig och att han inte blir varnad, säger Allegri på dagens presskonferens.

Skulle svensken få ett gult kort riskerar han att missa stormatchen mot Roma, trots att den anrika klubben har en match mot Bologna innan. Den 12-13 december hotar serie A-spelarnas organisation att gå ut i strejk eftersom att förhandlingarna om det nya kollektivavtalet inte har gått att lösa.

- Jag tror tyvärr att det är stor risk att det blir strejk, det ser tufft ut men vi får se. Jag kan inte tänka på allt det här, vi får ta en sak i taget. Vi koncentrerar oss på tre poäng mot Brescia, säger Milan-tränaren.

43-åringen har inga planer på att vila ”Ibra” utan tänker spela med det bästa laget.

- Det är en svår match för oss och just nu är den av avgörande betydelse för tabellen. Vi får inte misslyckas. Jag måste tänka på att vinna matchen i morgon och ställa upp det bästa laget, förklarar han.

Ett av svenskens många mål i Milan

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!