Kan snart få ett femårskontrakt av Barcelona.
1 av 3
Kan snart få ett femårskontrakt av Barcelona. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/SCANPIX
Eller flyttar han efter säsongen?
2 av 3
Eller flyttar han efter säsongen? - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Så ska Barça lyckas behålla succétränaren

Mästarna är rädda att tappa Pep Guardiola efter ryktena den senaste tiden. Därför kommer de erbjuda honom ett femårskontrakt.


Josep Guardiola:

Född: 18 januari 1971 i Barcelona

Då: Började tränarkarriären i Barcelonas B-lag 2007. När storklubben beslutade sig för att inte fortsätta med Frank Rijkaard som tränare föll valet på den orutinerade 39-åringen. Ett val som till slut visade vara ett genidrag.

Nu: Efter att ha fört den spanska storklubben till två raka ligatitlar och en Champions League-titel kan han nu vara på väg till England och ta över Manchester United.

LONDON. Pep Guardiola har gjort stor succé sedan han tog över Barcelona. Åtta titlar sedan 2008 är hans facit. Inför säsongen skrev 39-åringen på ett nytt ettårskontrakt med den spanska storklubben.

Den senaste tiden har han ryktas vara på väg till en rad olika toppklubbar i Europa. Först ryktades det att spanjoren kan vara Carlo Ancelottis efterträdare i Chelsea, sedan var den anfallsglade tränaren ersättaren till Alex Ferguson i Manchester United.

Enligt Daily Mail har katalanerna nu blivit skrämda och är därför beredda att erbjuda ”Pep” ett femårskontrakt.

Klubbens vicepresident, Josep Maria Bartmeu, öppnade tidigare i år för att ge Guardiola ett längre kontrakt.

- Tränaren kan snart skriva på ett nytt kontrakt. Vi har alltid velat ha ett längre kontrakt med Pep Guardiola, men det bestämdes att ett år var lagom, säger Bartomeu till spansk press då.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!