1 av 3
- Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Coyle jagas av Liverpool pch Manchester United.
2 av 3
Coyle jagas av Liverpool pch Manchester United. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Skotten har gjort succé med Bolton.
3 av 3
Skotten har gjort succé med Bolton. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Elmanders succétränare jagas av storklubbar

Enligt engelsk media följer både Liverpool och Manchester United den skotske tränaren Owen Coyle.


Owen Coyle:

Född: 14 juli 1966 i Paisley, Skottland.

Då: Började sin tränarkarriär 2003 i Falkirk. Stanna kvar där i två år och tog sedan steget över till St. Johnstone.

Även den sejouren blev tvåårig innan Burnley snappade upp den anfallsglade tränaren. Beslutade under förra säsongen att lämna ” The Clarets” och accepterade erbjuandet att bli Boltons nye tränare.

Nu: Har gjort stor succé med klubben och kan vara aktuell för att ta över Liverpool eller ersätta Sir Alex Ferguson i Manchester United.

BOLTON. Owen Coyle, 44, valde att lämna den dåvarande nykomlingen Burnley under förra säsongen för att ta över bottenklubben Bolton.

Skotten fick rejäl fart både på klubben och och Johan Elmander. Numera krigar "The Trotters" på den övre delen av tabellen. Succén tillskrivs 44-åringen som under fredagen blev utsedd till månadens tränare i Premier League.

– Våra resultat och prestationer har förbättrats avsevärt och det är Owens förtjänst. Vi har i stort sett samma spelare, men han har fått ut det bästa av dem, och vi spelar attraktivt och är effektiva, säger ordföranden Phil Gartside enligt The Mirror.

Liverpool har inte fått någon bra start på säsongen och den nytillträdde tränaren Roy Hodgson rapporteras sitta löst enligt flera tidningar i England. Nu ska både ”The Reds” och Manchester United ha fått upp ögonen för den förre Burnley-tränaren, uppger The Mirror.

Demontränaren Alex Ferguson börjar bli till åren och kan alltså bli ersatt av en landsman.

Liverpool-fansen vill inte se Coyle som ny tränare - om Roy Hodgson får sparken.

Han har inte åstadkommit tillräckligt mycket. Nästa tränare bör vara en ung kille med ett stort CV eller en medelålders kille med stort CV”, skriver Fowi på klubbens officiella forum.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!