Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Vinner Iniesta kan Fifa lika gärna lägga ner guldbollen”

- 05/12/2010, 22:01 -
Om det stämmer tycker bloggaren Hassan Alavi att Fifa får lägga ner priset.
1 av 3

Om det stämmer tycker bloggaren Hassan Alavi att Fifa får lägga ner priset.

Jose Breton/AP/SCANPIX

Iniesta väntas få guldbollen av Fifa och France Football i januari.
2 av 3

Iniesta väntas få guldbollen av Fifa och France Football i januari.

Jose Breton/AP/SCANPIX

3 av 3

Paul White/AP/SCANPIX

Enligt uppgifter från Italien kommer Andres Iniesta att ta hem guldbollen i januari. Nyheter24:s La Liga-bloggare tycker att Fifa får lägga ner priset - om det blir så.

STOCKHOLM. Tidigare under söndagen avslöjade Gazzetta dello Sport att Barcelona-stjärnan Andres Iniesta kommer att vinna guldbollen - trots att Fifa ännu inte släppt vilka tre som man kan rösta på.

Om det visar sig stämma tycker Nyheter24:s La Liga-bloggare Hassan Alavi att Fifa får sluta att dela ut guldbollen.

Förhandstipset från Italien är att Iniesta tar hem guldbollen denna gång och gör han det kan FIFA lika gärna lägga ner det priset”, skriver han på sin blogg.

Wesley Sneijder gjorde sin bästa säsong i karriären och förde Inter till trippeln samt tog Holland till VM-final - men finns inte med på listan över världens tre bästa fotbollsspelare.

”Missförstå mig rätt, Iniesta gjorde en utomordentligt bra säsong i Barcelona och var bra i VM men hur han kan gå förbi Sneijder som vann trippeln, gjorde fem mål i VM och tog Holland till VM-final är för mig obegripligt.

Att Iniesta vinner guldbollen före Sneijder är en sak, att Sneijder inte ens skulle finnas bland dem tre främsta är ett dåligt och tragiskt skämt om rapporterna stämmer”, skriver han.

Här avgör Iniesta VM-finalen