6 av 6

Zlatan kunde inte rädda sitt Milan

Ajax slog till i Milano - säkrade Europa League-platsen.

MILANO. Zlatan Ibrahimovic inledde mötet med sitt gamla gäng från Ajax. En oviktig match för den italienska storklubben, men ett möte som betydde otroligt mycket för gästerna.

Och det var även gästerna som inledde bäst. De dominerade matchbilden mer eller mindre totalt i de första 20 minuterna och skapade flera riktigt vassa målchanser.

Men det skulle ändå dröja än in till den andra halvleken innan matchens första mål skulle komma.

Efter en timmes spel kunde Demy de Zeeuw trycka in 1-0 bakom Marco Amelia i Milan-målet och tystade hemmafansen rejält.

"Ibras" inhopp hjälpte föga

I den 63:e minuten hoppade svensken "Ibra" in i stället för Massimo Ambrosini. Ett byte - som inte hjälpte alls. För att tre minuter senare var det dags för Ajax att slå till igen.

Toby Alderweireld slog till med hårt skott skott - ett skott som Amelia var helt chanslös på - och såg till att Ajax knep tredjeplatsen och biljetten till Europa League.