Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Terry: "Skärpning grabbar"

John Obi Mikel, mannen som inte kan stå för spelfördelningen.
1 av 4

John Obi Mikel, mannen som inte kan stå för spelfördelningen.

TIM HALES/AP/SCANPIX

Chelseas kräftgång fortsätter?
2 av 4

Chelseas kräftgång fortsätter?

Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

"We go to rally our troops."
3 av 4

"We go to rally our troops."

SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Fernando Torres snurrade upp John Terry rätt rejält.
4 av 4

Fernando Torres snurrade upp John Terry rätt rejält.

TIM HALES/AP/SCANPIX

Sport | 10/12/2010 11:34

Chelseas lagkapten, John Terry tar nu tjuren vid hornen och medger för media att säsongen kan vara på väg "åt helvete", men att den kan räddas om Terry lyckas motivera spelarna till stordåd.

LONDON. Vi har hört den förr. John Terry tar tag i de feta nackarna på Chelseas överbetalda spelare och sätter saker och ting till rätta. Efter endast en vinst på sex matcher var det aldrig en fråga om han skulle reagera, utan när lagkaptenen skulle sätta ner sin metaforiska fot och kungöra att "nu får det vara slut på den dåliga formen."

På Londonklubbens hemsida dök det under fredagsförmiddagen upp en längre intervju där den nyblivna 30-åringen säger att han ska puscha sina lagkamrater ur den dåliga formen. Samtidigt medger han att anledningen till den dåliga streaken, inte är något han riktigt kan sätta fingrarna på.

– Det är inte en kris just nu, vi är fortfarande med i titelracet och tog oss vidare till slutspel i Champions League, men vad det är som går så dåligt just nu kan jag inte svara på, säger mittbacken till hemsidan.

Men som Nyheter24 tidigare påvisat beror den dåliga formen på något man med statistisk hjälp kan sätta fingrarna på. Dels är Frank Lampards frånvaro en direkt bidragande orsak, men den stora anledningen till Cheleas kräftgång är Carlo Ancelottis beslut att låta John Obi Mikel agera defensiv spelfördelare.

Frågan på allas läppar är nu om den tidigare Milantränaren står utan fast tjänst på måndag eller om Ancelotti tillåts att fortsätta lotsa sitt lag genom en ändlös kräftgång?

Det är så här en äkta lagkapten ska agera?