”Ibra” hade gärna sett att Sneijder fått Guldbollen.
1 av 3
”Ibra” hade gärna sett att Sneijder fått Guldbollen. - Foto: BILDBYRÅN
Svensken kan tänka sig att stanna i Milan resten av karriären.
2 av 3
Svensken kan tänka sig att stanna i Milan resten av karriären. - Foto: BILDBYRÅN
Är Milan beroende av honom? Nej, inte enligt Ibrahimovic.
3 av 3
Är Milan beroende av honom? Nej, inte enligt Ibrahimovic. - Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX

Zlatan: ”Guldbollen handlar bara om politik”

Zlatan Ibrahimovic är kritisk till Fifa och France Football som delar ut Guldbollen. Stjärnan tycker att det bara handlar om politik och att Wesley Sneijder borde ha fått priset.


Zlatans grymma säsong i Milan:

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att ösa in mål för Milan.

Mot Brescia slog han till med en riktig missil som höll på att skjuta sönder nätet på San Siro. Det var svenskens åttonde fullträff i Serie A.

"Ibras" nionde ligamål kom mot Bologna. Sedan det har han målat mot Udinese och Lecce. Nu är den förre Barcelona-spelaren uppe i tolv ligamål efter att söndagens uppvisning mot Cesena.

MILANO. Svenskens före detta lagkamrater Andres Iniesta, Xavi och Leo Messi slåss om att få det åtråvärda priset som delas ut i januari.

I en intervju som kommer att sändas i italiensk tv natten mot söndag berättar ”Ibra” att han tycker hans förre lagkamrat Wesley Sneijder, som förde Inter till trippeln och tog Holland till VM-final, borde få guldbollen.

- Det är tråkigt att Sneijder inte vinner Guldbollen efter det han åstadkom förra säsongen, även VM inräknat. Men Guldbollen handlar bara om politik numera, jag bryr mig inte om att vinna den längre, jag föredrar att vinna med laget, säger han enligt Football Italia.

29-åringen anslöt till Milan i somras och stortrivs i sin nya klubb. Den förre Barcelona-spelaren kan tänka sig att avsluta karriären i ”Rossoneri”.

- Jag förstod redan första dagen jag kom hit, tack vare stämningen runt klubben att det var laget jag kunde vinna mycket med och avsluta min karriär i, säger Zlatan som förnekar att den anrika klubben är beroende av honom:

- Alla lagkamrater är beroende av varandra, fyller han i.

Se svenskens senaste drömmål

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!