1 av 2
- Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Brassen är sämst i Serie A - enligt fansen.
2 av 2
Brassen är sämst i Serie A - enligt fansen. - Foto: Felipe Dana/AP/SCANPIX

Han är sämst i Serie A - för tredje gången

Adriano har inte övertygat i återkomsten till Italien. Nu har stjärnan blev utsedd till "Den Gyllene Soptunnan” - för tredje gången i karriären.


Alla vägar leder till Rom

”Zé Colméia” (Yogi Björn) inledde sin proffskarriär i Flamengo 1997 och spenderade fyra år där innan han flyttade till Inter. Brassen tog inte en plats direkt utan lånades ut en säsong till Fiorentina. På 15 matcher mäktade han med sex mål i Florens-klubben. Sedan valde Parma att värva honom av ”Nerazzurri”.

Där slog han igenom och började formas till en storspelare. Efter två år i Parma köpte Inter loss de resterande 50 procenten av honom (klubbar i Italien kan äga halva spelaren var). Under 2005 blev han en världsspelare och var det stora hotet framåt. Efter ett par år började det gå utför och han hamnade till slut i Brasilien. En kort sejour där ledde sedan till Rom. Där Roma valde att plocka upp honom.

ROM. Under de sista säsongerna i Inter började Adriano, 28, att festa alldeles för mycket och hade svårt att prestera på planen. Brassen, som en gång var en av världens mest fruktade spelare, bestämde sig för att flytta tillbaka till hemlandet.

Där blev det bara en säsong eftersom att Roma snappade upp den hårdskjutande anfallaren. Det har dock inte blivit någon succé i återkomsten i Italien.

28-åringen har inte fått så mycket speltid och blev under måndagen utsedd till "Den Gyllene Soptunnan". Det är radioprogrammet Catersport som hade omröstningen och ”Yogi Björn”, som han kallas, vann med 22,42 procent av rösterna.

Näst flest röster fick Amauri och trea blev Ronaldinho. Han har också fått ”priset” åren 2006 och 2007. Vid den tidpunkten spelade han fortfarande i Inter.

Grattis Adriano! Tredje gången gillt”, skriver signaturen Gnocchi hånfullt på SvenskaFans.

Brassen vet fortfarande hur man gör mål

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!