Concha: ”Skakad att se mitt ben hänga”

- 13/12/2010, 18:15 -
Här bryter Concha benet.
1 av 2

Här bryter Concha benet.

YOUTUBE

Det kommer dröja ett bra tag innan svensken är tillbaka på planen.
2 av 2

Det kommer dröja ett bra tag innan svensken är tillbaka på planen.

Axel Heimken/AP/SCANPIX

För första gången berättar nu Bochum-spelaren Matias Concha om skräckskadan.

BOCHUM. Det var i mötet mellan Bochum och Union Berlin i den tyska andraligan som den otäcka smällen hände. Matias Concha, 30, slängde sig för att rensa iväg en boll när han blev stämplad av Macchambes Younga-Mouhani. Både skenbenet och vadbenet gick av.

- Direkt när det hände blev jag mest chockad. Jag kände faktiskt ingen smärta, utan var bara skakad över att se mitt eget ben hänga helt löst. Väldigt obehagligt. Men det gjorde aldrig ont överhuvudtaget och vi kom ju snabbt in i ambulansen, säger Concha till Fotbollskanalen.

Berlin-spelaren Younga-Mouhani vill be om ursäkt men svensken har inte velat ha något besök på sjukhuset. 30-åringen tycker att motståndaren kunde ha gjort mer för att undvika olyckan.

- Alla som sett situationen kan nog vara överens om att den var väldigt brutal, han går inte på bollen. Han hade kunnat hoppa över mig, men han väljer en annan väg, säger han.

Den förre landslagsspelaren har fått en lång spik inopererad som fogar samman vad- och skenben.

- Jag gör mina små framsteg varje dag. Det kan vara att böja på tårna, eller knäet. Varje liten grej känns betydelsefull.

Se den otäcka olyckan här