Park hjälte i stormatchen - nickade United upp i topp

- 13/12/2010, 23:03 -
Sydkoreanen Park blev stor matchhjälte.
1 av 2

Sydkoreanen Park blev stor matchhjälte.

Dave Thompson/AP/SCANPIX

2 av 2

Jon Super/AP/SCANPIX

Ji-Sung Park blev stor hjälte för Manchester United. Sydkoreanen gjorde matchens enda mål i stormatchen mot Arsenal.

MANCHESTER. Båda lagen kände på varandra och inledde avvaktande. Det blev en tillknäppt tillställning innan Manchester United gjorde matchens enda mål fyra minuter före halvtidsvilan.

Nani kom runt på högerkanten och slog in ett lägg till Ji-Sung Park som något turligt nickade bollen över Arsenal-målvakten Wojciech Szczesny och in i mål.

- Hela matchen har de haft mer folk i straffområdet när det väl är dags för anfall, säger Viasat Fotbolls expert Glenn Strömberg.

I den andra halvleken tog ”The Gunners” över mer och mer. Deras bästa chans kom efter ett skott från Samir Nasri. United-målvakten Edwin van der Sar kunde inte hålla bollen och på returen sköt Marouane Chamakh - men försvarsjätten Nemanja Vidic slängde sig och blockerade skottet.

Med kvarten kvar tog sig Nani fram på högerkanten och en glidtacklande Gael Clichy fick bollen på handen. Domaren Howard Webb tvekade inte och blåste straff. Wayne Rooney klev fram men missade från elva meter.

- Det är ungefär som den straffen jag såg honom slå i Glasgow. Han vill inte placera den någonstans utan vill dra den så hårt han kan mot mål. Den gången gick det bra. Den här gången fick han för dålig träff, säger Strömberg.

Det spelade ingen roll eftersom de spelade komptakt under tiden som var kvar och det räckte till seger.

I och med trepoängaren går Sir Alex Fergusons gäng upp i topp i Premier League två poäng före Chelsea och Arsenal - som har en match mer spelad.

Se matchens enda mål här