”Nästan som van Basten har återvänt"

- 14/12/2010, 16:01 -
”Nästan som van Basten har återvänt”, skriver fansen.
1 av 3

”Nästan som van Basten har återvänt”, skriver fansen.

BILDBYRÅN

Hyllas av både fansen och Sacchi.
2 av 3

Hyllas av både fansen och Sacchi.

Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Svensken har gjort nio mål och åtta assist så här långt i Serie A.
3 av 3

Svensken har gjort nio mål och åtta assist så här långt i Serie A.

Gianfilippo Oggioni/AP/SCANPIX

Både fansen och krönikören Arrigo Sacchi jämför den svenske stjärnan med Milan-legendaren Marco van Basten.

MILANO. Zlatan Ibrahimovic, 29, har varit i storform de senaste matcherna. I helgen gjorde svensken en drömpassning fram Kevin-Prince Boateng som öppnade målskyttet mot Bologna. ”Ibra" avgjorde sedan matchen med sitt 3-1-mål.

29-åringen är nu uppe i nio mål i Serie A och åtta assist. "Kungen av Milano" hyllas rejält i Italien efter de senaste insatserna och tidningen Gazzetta dello Sport jämför honom med Milan-legendaren Marco van Basten.

Arrigo Sacchi, som tränade den holländske målkungen, instämmer i jämförelsen.

"Det är egentligen inte rättvist att döma vem av Marco eller Ibra som är störst. Jag skulle nog vara mer objektiv om jag inte hade tränat Marco och sett hans extraordinära egenskaper. Men jag måste erkänna att Ibra är ett undantag”, skriver han krönikören i tidningen.

Han fortsätter:

"Om han fortsätter så här kommer han att bli lika bra som van Basten när det gäller individuella titlar och hyllningar. Marco vann Guldbollen tre gånger, Ibra har mognat och blivit en världsspelare och förtjänar det här erkännandet”.

Supportarna håller med och menar att det nästan är som att van Basten, som tvingades lägga av när han var 30 år på grund av skador, har kommit tillbaka till ”Rossoneri”.

Det är nästan som att van Basten har återvänt till Milan efter skadorna. Även om det skiljer 17 år”, skriver signaturen mastersofnaiads på forumet Red & Black.

Här kan ni se Zlatans show mot Bologna