Argentinaren gjorde matchens enda mål.
1 av 3
Argentinaren gjorde matchens enda mål. - Foto: ANDRES KUDACKI/AP/SCANPIX
Di Maria såg till att Real fick med sig tre poäng.
2 av 3
Di Maria såg till att Real fick med sig tre poäng. - Foto: ANDRES KUDACKI/AP/SCANPIX
Nu är det bara två poäng upp till antagonisterna Barcelona.
3 av 3
Nu är det bara två poäng upp till antagonisterna Barcelona. - Foto: Paul White/AP/SCANPIX

Di Maria räddade Real Madrid i toppmötet

Real Madrid var illa ute i stormatchen mot Sevilla. Då klev stjärnskottet Angel di Maria fram och räddade "Los Blancos".


Matchfakta:

Mål: 1-0 (77) Angel di Maria

Varningar:

Real Madrid: Angel di Maria, Iker Casillas, Lass Diarra, Pepe, Mesut Özil, Pedro Leon

Sevilla: Didier Zokora, Martin Caceres

Utvisningar:

Real Madrid: Ricardo Carvalho

Sevilla: Mouhamadou Dabo

Arena: Santiago Bernabeu

MADRID. Efter Barcelonas show mot lokalrivalerna Espanyol under lördagen behövde Real Madrid en vinst för att hänga på i toppen av tabellen.

"Los Blancos" fick inte igång sitt anfallsspel i den första halvleken och hade väldigt svårt att skapa några farliga målchanser.

Det var Sevilla som var närmast att ta ledningen. Anfallaren Alvaro Negredo kom ensam med Iker Casillas men avslutet gick högt över.

Efter att dryga timmen var spelad drog Ricardo Carvalho på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Då såg det tungt för José Mourinhos gäng. Men med kvarten kvar räddade den argentinske landslagsmannen Angel di Maria, 22, sitt lag.

Sami Khedira sköt ett skott och bollen studsade via en försvarare fram till Di Maria. Sevilla-målvakten Andres Palop hade bestämt sig för att lämna målet - det skulle han inte ha gjort. 22-åringen kunde efter ett par dribblingar skjuta in bollen i öppet mål.

I och med segern skiljer det två poäng mellan Real Madrid och antagonisterna Barça inför juluppehållet. Sevilla däremot krigar i mitten av tabellen.

Här kan ni se matchens enda mål

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.