Söndag 16 Maj
Stockholm

Benítez: "Det är inte sant"

Det förnekar spanjoren i en intervju med radiostationen Onda Cero.
1 av 2
Det förnekar spanjoren i en intervju med radiostationen Onda Cero. Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Benítez har inte fått sparken.
2 av 2
Benítez har inte fått sparken. Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Italiensk media rapporterade under dagen att Rafa Benítez har fått sparken från Inter. De uppgifterna dementerar nu den taktiske spanjoren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Rafael Benítez:

Född: 16 april 1960 i Madrid

Då: Var en framgångsrik tränare i Valencia och vann bland annat La Liga med klubben två gånger. Vann sedan Champions League och FA-Cupen med Liverpool men fick sparken efter förra säsongen.

Nu: Kan ta över Aston Villa som går knackigt i Premier League.

MILANO. Rafa Benítez, 50, vann visserligen klubblags-VM i helgen men han har inte fått någon bra start i Inter. De regerande mästarna ligger sjua och har tretton poäng upp till lokalrivalerna Milan som toppar tabellen.

Efter att 50-åringen hade vunnit sin första titel med klubben krävde spanjoren minst fyra nya spelare i januari – annars skulle klubben få leta efter en ny tränare.

I dag rapporterade Gazzetta dello Sport att klubbledningen hade bestämt sig för att sparka den förre Liverpooltränaren. De uppgifterna dementeras nu.

- Det är inte sant. Jag är överraskad över nyheterna om att jag ska få sparken. Jag är fortfarande tränare i Inter, säger Benítez till radiostationen Onda Cero, uppger Football Italia.

Klubbens fans tror att presidenten tvekar att sparka "Rafa" eftersom att storklubben måste ge honom ersättning för att bryta kontraktet.

Jag tror att Moratti kan hålla tillbaka eftersom att Inter måste kompensera Benítez. Rafa och hans agent är tuffa förhandlare när det kommer till kompensation”, skriver Redway på forumet Forza Inter.

Se när Benítez presenterades som ny tränare för Inter

Kommentera
Kopiera länk
Dela