Det är oklart om Benitez blir kvar i Inter.
1 av 2
Det är oklart om Benitez blir kvar i Inter. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Flera italienska tidningar har skrivit i flera dagar att spanjorens dagar är räknade.
2 av 2
Flera italienska tidningar har skrivit i flera dagar att spanjorens dagar är räknade. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

Inter-bossen: "Situationen är något av en röra"

Det spekuleras vilt om Rafa Benitez kommer fortsätta som tränare i Inter. Presidenten Massimo Moratti verkar inte heller veta om spanjoren blir kvar.


Rafael Benítez:

Född: 16 april 1960 i Madrid

Då: Var en framgångsrik tränare i Valencia och vann bland annat La Liga med klubben två gånger. Vann sedan Champions League och FA-Cupen med Liverpool men fick sparken efter förra säsongen.

Nu: Kan ta över Aston Villa som går knackigt i Premier League.

MILANO. De senaste dagarna har flera tidningar i Italien rapporterat att Rafa Benitez har fått sparken av Inter. Den taktiske spanjoren krävde minst fyra nya spelare i januari - annars skulle "Nerazurri" få se sig om efter ny tränare.

Massimo Moratti, president i storklubben, erkänner att hela situationen är rörig när han pratar med Gazzetta dello Sport.

- Jag har inte haft tid att träffa någon i dag. Vi försöker förstå allt oväntat som har hänt och analyserar det från alla vinklar. Den här situationen är något av en röra, säger han.

Det har tidigare rapporterats att den förre Milan-tränaren Leonardo kommer att ta över de regerande mästarna om "Rafa" får sparken - men det förnekar Moratti.

- Jag har inte träffat Leonardo, säger presidenten.

Om nu den förre Liverpooltränaren kommer få sparken så tycker fansen att det måste komma in någon bättre än de som ryktas vara på väg in.

"Jag förstår att vi sparkar Rafa om vi får en bättre tränare. Men Spalletti, Dunga och Leonardo är inte bättre än Benitez”, skriver tinio på forumet Forza Inter.

Se när Benítez presenterades som ny tränare för Inter

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.