Söndag 9 Maj
Stockholm

Chelseas jätteförlust - över fem miljarder back

Hela 5,3 miljarder har de förlorat.
1 av 2
Hela 5,3 miljarder har de förlorat. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
Drogba får ingen ny lekkamrat i när transferfönstret öppnar i januari.
2 av 2
Drogba får ingen ny lekkamrat i när transferfönstret öppnar i januari. Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX

Londonklubben har förlorat 5,3 miljarder kronor de senaste sju åren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ryssen har spenderat:

Den första säsongen i klubben la Abramovich ut över en miljard kronor på nya spelare.

Sedan dess har spelare som ukrainaren Andriy Shevchenko värvats för 317 miljoner kronor och Didier Drogba hämtades från Marseille för 250 miljoner kronor.

LONDON. Chelsea lyckades ta hem både Premier League och FA-cupen förra säsongen. Trots det gick de back hela 424 miljoner kronor, uppger Daily Mail.

Ägaren Roman Abramovich har pumpat in pengar i klubben de senaste sju åren. Enligt tidningen kommer han nu sluta investera eftersom att de har gjort en förlust på hela 5,3 miljarder sedan ryssen tog över "The Blues".

Brittisk press har skrivit att de regerande mästarna är på jakt att förstärka laget när transferfönstret öppnar i januari. Det kan inte tränaren Carlo Ancelotti göra eftersom det inte kommer finnas några pengar tillgängliga. Fansen kan därmed glömma spelare som Carlos Tévez och Fernando Torres som ryktas vara på väg in.

Uefa:s nya regler, som innebär att Chelsea måste dra ner på kostnaderna, träder i kraft den kommande säsongen. Storklubben har redan börjat skärat ner på spelartruppen. Inför säsongen skeppade de iväg flera rutinerade spelare.

Supportarna är rädda för att detta kan bli fallet för klubben.

"Chelsea är ett mittenlag som de var innan "Abro" kom in. Detta är fallet för klubben", skriver signaturen Tony i tidningens kommentatorsfält.

Så gick det för Chelsea i Londonderbyt senast

Kommentera
Kopiera länk
Dela