Alexandre Song öppnade målskyttet i den första halvleken.
Alexandre Song öppnade målskyttet i den första halvleken. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Theo Walcott gjorde 3-0-målet.
Theo Walcott gjorde 3-0-målet. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Arsenal samlades i en stor hög efter 1-0-målet.
Arsenal samlades i en stor hög efter 1-0-målet. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Här bryter Arsenal förbannelsen

Arsenal hade fyra förluster i Premier League mot Chelsea. Men i kväll lyckades "The Gunners" bryta förbannelsen.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (44) Alex Song, 2-0 (51) Cesc Fabregas, 3-0 (53) Theo Walcott, 3-1 (57) Branislav Ivanovic

Varningar:

Arsenal: Robin van Persie, Cesc Fabregas

Chelsea: Ashley Cole, Salomon Kalou, Frank Lampard

Arena: Emirates Stadium

Domare: Mark Clattenburg

LONDON. Den första halvleken var tillknäppt och det såg inte ut som om det skulle bli något mål.

Men precis före halvtidsvilan slog Alex Song till. Arsenal höll sig kvar på Chelseas planhalva och hittade in till Song som säkert sköt in matchens första mål.

- Hade de försvarat sig högre upp hade det här inte blivit några problem. Nu blir det livsfarligt eftersom de är så nära straffområdet, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Matchen exploderade i den andra halvleken. Redan efter sju minuter drygade "The Gunners " ut ledningen.

Efter en konstig situation fick Theo Walcott bollen och sprang ifrån sin försvarare. Engelsmannen hittade in till Cesc Fabregas som enkelt rullade in bollen i öppet mål. Två minuter senare var det omvända roller. Spanjoren spelade fram Walcott som placerade in 3-0.

Alla trodde att matchen var över men Branislav Ivanovic lyckades reducera. Något mer hände inte och Arsenal tog sin första derbyseger mot Chelsea sedan 2008.

- Så här har vi nog aldrig hört den här arenan sjunga. Det här är något de har väntat på hur länge som helst. Att klappa till dem så rejält, säger Strömberg.