Mario Balotelli fick chansen från start av Roberto Mancini. Superanfallaren tackade genom att göra hattrick. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Nu är 20-åringen uppe i fem ligamål.
Nu är 20-åringen uppe i fem ligamål. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Här klappar den förre Barcelona-spelaren Yaya Touré om anfallaren.
Här klappar den förre Barcelona-spelaren Yaya Touré om anfallaren. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Vilken show, Balotelli

I storstjärnan Carlos Tévez frånvaro slog Mario Balotelli till med ett hattrick när Manchester City besegrade Aston Villa med 4-0.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (8) Mario Balotelli, 2-0 (13) Joleon Lescott, 3-0 (27) Mario Balotelli, 4-0 (55) Mario Balotelli

Varningar:

Manchester City:

Aston Villa: Stephen Warnock, Eric Lichaj

Arena: City of Manchester Stadium

MANCHESTER. Senast mot Newcastle fick Mario Balotelli, 20, sitta på bänken. Men mot Aston Villa, när City-tränaren Roberto Mancini vilade Carlos Tévez, fick italienaren chansen från start.

Den förre Inter-spelaren behövde bara åtta minuter på sig för att tacka för förtroendet. 20-åringen blev nerdragen och domaren pekade på straffpunkten. Anfallaren tog själv hand om den och sköt säkert in bollen från elva meter.

Några minuter senare ökade Joleon Lescott på ledningen efter att ha nickat in Adam Johnsons hörna.

Efter dryga halvtimmen punkterade Balotelli matchen. David Silva sköt ett skott som Aston Villa-målvakten Brad Friedel inte lyckades styra undan. Returen rakade "Super Mario" in.

Anfallaren, som köptes in för cirka 250 miljoner kronor, fastställde sedan slutresultatet i den andra halvleken på straff. Det var hans femte ligamål den här säsongen.

I och med segern tar City över serieledningen. Men redan i kväll kan ärkerivalen Manchester United vara Englands bästa lag igen om de vinner mot Birmingham.