Maffiamöte i Serie A i kväll

De ökända maffiastäderna Palermo och Napoli drabbar samman i Serie A:s kvällsmatch.


Kvällens möte på Stadio Renzo Barbera blir en drabbning som påminner mer om de sydamerikanska ligorna än Serie A. Palermo mot Napoli. Cosa Nostran mot Roberto Savianos polare Camorran. Det blir hur man än vrider och vänder på det en stekhet toppmatch i Serie A.

Palermo kommer till mötet som Serie A-tia. Men en vinst skulle ta Sicilienklubben förbi Napoli på sjundeplatsen. Napoli som inledde säsongen lysande är inne i en svacka. Maradonas gamla klubb har inte vunnit i Serie A på snart en månad. Man har tre förluster på de fyra senaste matcherna. Även Palermo har en nedåtgående form. Efter en fin period som gav tre raka vinster har "Rosanero" nu dubbla förluster. En ny förlust kan betyda att den exentriske presidenten Maurizio Zamparini sparkar ännu en tränare. Han är som bekant väldigt förtjust i att ge sina anställda kicken.

För Napoli betyder en vinst att man hoppar på Champions League-tåget. Full pott krymper "Azzuris" poängavstånd till Fiorentinas till fyra poäng.

Se höjdpunkterna från maffiamötet på Palermo 2008

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

3 timmar sedan
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.