Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Venables attack på Berbatov

Sport | 30/09/2008 10:41

"Berbatov förgiftade Tottenhams drömmar".

Tottenham har efter sex omgångar ännu inte vunnit. Klubben ligger sist i Premier League och tränaren sitter löst. Anledningen till detta är att bulgaren Dimitar Berbatovs utdragna övergång från Tottenham till Manchester United dödade Londonklubbens klubbkänsla. Det skriver Englands gamla förbundskapten Terry Venables i dag på sin veckokrönika i The Sun.

– Berbatov berättade ständigt om sin dröm. Bra för dig, du hade en dröm om ett par extra nollor på ditt bankkonto, säger Venables om anfallarens önskan om att få lämna klubben.

– Men tror du inte att ”Spurs” också hade en dröm? Tror du inte att du var skyldig att hjälpa klubben att uppnå deras drömmar?

– Du fick som du ville genom ditt förgiftande sätt att vara i början av säsongen. Putandet med läpparna, grubblandet och ovilligheten att spela har kostat klubben som trodde på dig.

Tottenham, med nye tränaren Juande Ramos, får däremot Venables fulla stöd. Han menar att det enda misstag de har gjort är att inte sälja bulgaren tidigare. Hans närvaro i klubben är bakgrunden till dagens kris.

– Beslutet att vänta till sista minuten med att sälja Berbatov var självmord, säger han till The Sun.

Venables tränade "Spurs" när klubben vann FA-cupen 1991. Nyligen tackade han nej till det tillfälliga jobbet som krisklubben Newcastles tränare.

Sir Alex Ferguson om Berbatovs övergång till Manchester United

Skrivet av: