Ryan Babel hamnade i blåsväder efter den kontroversiella retweeten med en bild föreställandes Howard Webb i Manchester United-kläder.
1 av 3
Ryan Babel hamnade i blåsväder efter den kontroversiella retweeten med en bild föreställandes Howard Webb i Manchester United-kläder. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Babel har inte rosat på marknaden och de 61 miljoner Liverpool nu får loss, måste ses som en gedigen summa pengar för en spelare som mestadels spenderat tid på bänken.
2 av 3
Babel har inte rosat på marknaden och de 61 miljoner Liverpool nu får loss, måste ses som en gedigen summa pengar för en spelare som mestadels spenderat tid på bänken. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Kan Babel få ordning på karriären i Tyskland?
3 av 3
Kan Babel få ordning på karriären i Tyskland? - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Twitterkungen till Tyskland

Ryan Babel lämnar de brittiska öarna för spel i Tyskland och Hoffenheim.


Vad är Twitter?

Twitter är en mikroblogg som gör det möjligt för alla användare att uppdatera sin webbdagbok med högst 140 tecken.

HOFFENHEIM. Ryan Babel värvades till Liverpool av Rafael Benitez och presenterades då med dunder och brak. Här skulle nye Ruud Gullit komma.

Men succén uteblev. Och det nästan totalt.

Efter 91 spelade matcher har anfallaren endast producerat tolv mål framåt. Det dåliga spelet kopplat med kontroversiella uttalanden på mikrobloggen, Twitter, har nu gjort att ledningen tröttnat

Internetskandalen

Än värre blev det efter Babels underhållande retweet där han visade upp en bild på Howard Webb iklädd ärkerivalen Manchester Uniteds tröja. Detta bara timmar efter att Webb blåst för slutsignal i en kontroversiell drabbning mellan de två fienderna.

61 miljoner kronor

Efter lite mer än tre säsonger i Liverpool väljer nu klubben och spelaren att gå skiljda vägar.

Ny klubbaddress blir, TSG 1899 Hoffenheim, i tyska Bundesliga. Enligt rapporter från brittisk media ska prissumman landa på blyga 61 miljoner kronor. Detta för en spelare, som när han köptes, var klubbens tredje dyraste spelare genom klubbens långa historia.

Då kostade anfallaren 122 miljoner svenska kronor. Twitterkungen har alltså sänkt sitt värde med 50 procent genom att ha spenderat tre år på bänken.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.