Den oskyldiga gratulationen kostade nästan 20 000 kronor.
1 av 2
Den oskyldiga gratulationen kostade nästan 20 000 kronor. - Foto: EMILIO MORENATTI/AP/SCANPIX
"Grattis Mamma"
2 av 2
"Grattis Mamma" - Foto: EMILIO MORENATTI/AP/SCANPIX

Gratulationen som kostade mer än rasistiska påhopp

Barcelonas superstjärna Lionel Messi hyllade sin mor under matchen mot Racing Santander och får nu böta mer än vad Real Zaragoza fick för sina rasistiska fans.


Zaragozas rasism

Real Zaragozas fans har många gånger uttryckt rasistiska glåpord mot motståndarspelare, mest noterbart var när Barcelonas anfallare Samuel Eto'o 2006 blev så pass uppgiven att han var nära att kliva av matchen i ren protest.

Zaragoza fick den gången böta mindre än 1 000 euro, vilket är alltså mindre än hälften av de dryga 20 000 kronor Messi fick betala efter sin gratulation till modern.

BARCELONA. När Lionel Messi gjorde mål mot Racing Santander firade han genom att dra upp tröjan och visa upp en hyllning till sin egen mor. Något han nu får ångra.

Reglerna säger nämligen att spelare som har ett meddelande på sin tröja och visar upp detta ska straffas med ett gult kort och böter. Oavsett hur oskyldigt meddelandet är.

Nästan 20 000 kronor måste nu världsstjärnan betala för sin gratulation till modern. Något som måhända är en en struntsumma för argentinaren, men ändock något som måste betalas.

Men som man framhäver på många forum är avgiften mindre än vad Real Zaragoza fick böta efter att klubbens fans riktat rasistiska glåpord mot bland annat Samuel Eto'o.

Det spanska förbundet bör kanske se över sina prioriteringar?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

2 timmar sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

2 timmar sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.