Harry Redknapp vill inte bli av med sin bäste spelare.
1 av 3
Harry Redknapp vill inte bli av med sin bäste spelare. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Gareth Bale bekräftar sin kärlek till Tottenhamfansen.
2 av 3
Gareth Bale bekräftar sin kärlek till Tottenhamfansen. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX
Bale ser ut att bli kvar i norra London.
3 av 3
Bale ser ut att bli kvar i norra London. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Redknapp: "Vi kommer aldrig att sälja Bale"

Under fredagen gick The Guardian ut med vad tidningen själva kallade en "massiv transferbomb". Nu dementerar Harry Redknapp uppgifterna om att klubben skulle överväga att sälja sin bäste spelare till Inter.


Från Southampton till världskändis

Gareth Bale inledde sin professionella karriär i på den engelska sydspetsen i Southampton. Där gjorde han 40 framträdande och stod för fem mål trots att han mestadels figurerade på vänsterkanten.

På vårkanten 2007 var walesaren ett hett villebråd på den engelska spelarmarknaden, men Tottenham Hotspurs lyckades värva den då 17 år gamle vänsterspringaren.

Efter en trevande inledning på sin karriär i London tog allting riktigt bra fart under året 2010 då han gick från klarhet till klarhet. Nu är han återigen ett hett villebråd, med klubbar som Inter och Real Madrid sugna på vänstermittfältarens signatur.

LONDON. Efter den så kallade "bomben", som The Guardian släppte under fredagen, svarar nu Tottenham Hotspurs manager, Harry Redknapp, på uppgifterna att det ska finnas bud i 400-miljonersklassen för den walesiske vänstermittfältaren, Gareth Bale.

– Vi kommer inte sälja Bale till Inter, och det finns ingen summa pengar som skulle få oss att ändra oss, säger Redknapp till The Guardian.

Han menar vidare att man aldrig ska sälja sina bästa spelare, såvida de inte verkligen vill lämna klubben. Redknapp hänvisar till när Manchester United sålde sin då bäste spelare, Cristiano Ronaldo.

Artikeln blev hårt kritiserat

The Guardians "avslöjande" blev hårt kritiserat efter att tidningen haussat artikeln som en enorm nyhet. Många fans blev direkt besvikna när det visade sig endast handla om ett transferrykte.

Men tidningen håller fast vid att det finns mycket som tyder på att en försäljning kan bli av, mycket på grund av att Tottenham behöver få loss pengar till antingen en utbyggnad av sin nuvarande arena, eller att kunna köpa in sig på den nybyggda Olympiska arenan i centrala London.

Dessutom menar Redknapp att klubben aldrig kommer att kunna betala ut de enorma lönerna som exempelvis United eller Chelsea kan erbjuda sina spelare.

– Vi kommer aldrig kunna ge spelare löner på uppåt miljonen eller mer, berättar han.

– Men om vi ska kunna bli en toppklubb som slåss om de största titlarna måste vi se till att behålla de bästa spelarna i truppen, annars blir det som när jag var i West Ham och klubben valde att sälja Rio Ferdinand, något som till slut blev början på förfallet för den klubben, avslutar Tottenhammanagern.

Här är insatserna som fick Inters ägare Massimo Morratis mun att börja vattnas.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

1 timme sedan

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

2 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

3 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.