Torsdag 23 Sep
Stockholm

"The Secret Footballer" är i farten igen

OBS. Spelaren på bilden är inte mannen bakom krönikan.
OBS. Spelaren på bilden är inte mannen bakom krönikan. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Den kontroversielle krönikören för The Guardian är i farten igen. Den här gången väljer han att försvara de enorma lönerna som professionella fotbollsspelare cashar in.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ENGLAND. De senaste åren har stora debatter rasat kring hur den europeiska fotbollen förvandlats till ett ekonomiskt luftslott av episka proportioner. Många fans har uttryckt stor ilska mot de mångmiljonbelopp som professionella fotbollsspelare rakar in varje år.

Men nu häver The Guardians hemlige spelarkrönikör mer ved på brasan och slänger även på en tändsticka.

"Fansen kan inte hävda att det är vi spelare som står ansvariga för de höga beloppen, om någon av dem skulle få ett bättre jobberbjudande någon annanstans, skulle ytterst få av dem tacka nej till det". skriver "The Secret Footballer".

Identiteten på krönikör är fortfarande föremål med mängder av spekulationer, men än så länge har inga större ledtrådar publicerats. Men klart står att det är en spelare med god insyn i den brittiska fotbollen.

"För att försöka förklara hur jag reflekterar när jag är ett mål för en övergång så vet jag att klubben jag förhandlar med, är villiga att betala en X summa pengar över ett Y antal år". fortsätter han.

"Dessutom hoppas jag innerligt att klubben inte tänker slänga för mycket pengar på mig så att föreningen i sig kollapsar".

Skribenten medger att det självklart finns spelare som inte bryr sig om något annat än att pengarna flödar in på kontot. Men dessutom menar den hemlige spelaren att faktiskt finns en överväldigande majoritet som i stor mån bryr sig om supportrarnas känslor, klubbledningens ekonomiska ansvar och att man i stor utsträckning har tusentals människors känslor i sina händer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela