OBS. Spelaren på bilden är inte mannen bakom krönikan.
OBS. Spelaren på bilden är inte mannen bakom krönikan. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

"The Secret Footballer" är i farten igen

Den kontroversielle krönikören för The Guardian är i farten igen. Den här gången väljer han att försvara de enorma lönerna som professionella fotbollsspelare cashar in.


ENGLAND. De senaste åren har stora debatter rasat kring hur den europeiska fotbollen förvandlats till ett ekonomiskt luftslott av episka proportioner. Många fans har uttryckt stor ilska mot de mångmiljonbelopp som professionella fotbollsspelare rakar in varje år.

Men nu häver The Guardians hemlige spelarkrönikör mer ved på brasan och slänger även på en tändsticka.

"Fansen kan inte hävda att det är vi spelare som står ansvariga för de höga beloppen, om någon av dem skulle få ett bättre jobberbjudande någon annanstans, skulle ytterst få av dem tacka nej till det". skriver "The Secret Footballer".

Identiteten på krönikör är fortfarande föremål med mängder av spekulationer, men än så länge har inga större ledtrådar publicerats. Men klart står att det är en spelare med god insyn i den brittiska fotbollen.

"För att försöka förklara hur jag reflekterar när jag är ett mål för en övergång så vet jag att klubben jag förhandlar med, är villiga att betala en X summa pengar över ett Y antal år". fortsätter han.

"Dessutom hoppas jag innerligt att klubben inte tänker slänga för mycket pengar på mig så att föreningen i sig kollapsar".

Skribenten medger att det självklart finns spelare som inte bryr sig om något annat än att pengarna flödar in på kontot. Men dessutom menar den hemlige spelaren att faktiskt finns en överväldigande majoritet som i stor mån bryr sig om supportrarnas känslor, klubbledningens ekonomiska ansvar och att man i stor utsträckning har tusentals människors känslor i sina händer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.