Zlatans makt i Milan

- 08/02/2011, 17:56 -
Zlatan Ibrahimovic ligger och slappar under en av landslagens träningar.
1 av 2

Zlatan Ibrahimovic ligger och slappar under en av landslagens träningar.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

2 av 2

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic har under en längre tid ansetts ha alldeles för stor makt i serieledande AC Milan. Men efter tisdagens presskonferens råder det delade meningar om hur mycket den svenske superstjärnans har att säga till om.

MILANO. Att Zlatan Ibrahimovic har mycket makt i omklädningsrummet råder det vid det här läget inget tvivel om. Allt från nätta Taekowando-sparkar till rena fotknölssågningar finns i den svenske superstjärnans repertoar.

Men många blev förvånade när Ibrahimovic berättade om hur Milans president ringt upp honom och frågat ut om huruvida klubben skulle värva en viss holländare som gjorde sig känd under fotbolls-VM som en riktigt fult spelande lirare.

Adriano Galliani ringde upp mig och frågade vad jag tyckte om att Milan skulle värva Mark van Bommel och jag svarade ärligt. Hellre att han spelar i mitt lag än i motståndarlaget, säger "Ibra" under en presskonferens inför kvällens träningslandskamp mot Cypern.

Hur mycket makt har han?

Tidigare hade det dykt cirkulerat uppgifter om att Ibrahimovic hade givit sitt godkännande till Milans president. Galliani själv medgav att han sökt den svenske anfallaren och undrat över hur han såg på en eventuell värvning.

Dock bör det stå klart att inte alla uppskattar Ibrahimovics stora makt. Men frågan är hur pass mycket han egentligen har att säga i frågor om affärer. Med tanke på det uttalande svensken gav under tisdagen uppstår frågan om han överhuvudtaget har någon makt, han gav trots allt bara sin syn på frågan - inte något "ja" eller "nej".

Däremot kvarstår faktum att han väldigt mycket att säga till om i det svenska landslaget. Som ohotad toppstriker kan Ibrahimovic mer eller mindre själv välja hur många minuter han är beredd att spela. Under tisdagskvällen gör uppgifter gällande att supersvensken endast valt att ställa upp på dryga 45 minuters spel, men det är fortfarande inte fastställt vilken match Ibrahimovic kommer spela.