1 av 2
- Foto: THOMAS KIENZLE/AP/SCANPIX
David Trezeguets tröja var värd 65 000 kronor.
2 av 2
David Trezeguets tröja var värd 65 000 kronor. - Foto: MICHEL SPINGLER/AP/SCANPIX

Tullen förstörde tröjan - samlaren blev galen

65 000 kronor kostade tröjan, men när samlaren kom för att hämta upp sitt objekt i tullen, möttes han av en fasansfull syn.


PARIS. David Trezeguets final-tröja från 1998 var uppe för försäljning på internet. Fransmannen Oliver Demolis, en stor samlare av klassiska fotbollströjor köpte det åtråvärda plagget för drygt 65 000 kronor.

Men när så tröjan anlände till flygplatsen och Demolis glad i hågen skulle hämta ut Trezeguets tröja möttes han av en syn man inte vill se.

Det oförsäkrade plagget var förstört.

– När jag anlände för att hämta mitt paket hade tullen förstört min tröja. De trodde att det var en förfalskning.

Och hur reagerar man på att se 65 000 kronor gå upp i rök?

– Jag blev fullständigt galen, säger Demolis till the Guardian.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rödin: "En jäkla revansch"

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.