Måndag 19 Apr
Stockholm

De hatade amerikanerna stoppas

Tom Hicks och George Gillett.
1 av 2
Tom Hicks och George Gillett. Foto: DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX
Här är George Gillett tillsammans med tidigare Presidenten George W Bush.
2 av 2
Här är George Gillett tillsammans med tidigare Presidenten George W Bush. Foto: Tony Gutierrez/AP/SCANPIX

Liverpools tidigare ägare stoppas nu från att föra sin stämningsansökan över Atlanten till USA där de kunde ansöka om ett skadestånd som fått Liverpool FC att gå omkull.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
De nya ägarna:

New England Sports Venture, leds av John W Henry som är självskapad dollarmiljonär. Bland annat äger NESV Boston Red Sox, som de sedan 2002 lett till enorm framgång efter många år i botten av Major League.

Dessutom NESV skapat vinnarkulturen kring Red Sox, utan att på något sätt inskränka i den rika historien och fina traditionen Bostonlaget besitter.

Frågan är om John W Henry kan behålla Liverpools anrika tradition, och samtidigt föra dem tillbaka till toppen?

LIVERPOOL. Amerikanerna George Gillett och Tom Hicks får inte stämma Liverpool FC utanför EU eller Storbrittaniens gränser. Det fastslog High Court och domaren Floyd under torsdagen.

Liverpools tidigare föraktade ägarduo Hicks och Gillett gjorde under vintern ett sista desperat försök att få stopp på den utdragna försäljningen av Liverpool FC. . De stämde klubben, Royal Bank of Scotland och dess representant i LFC:s styrelse, Martin Broughton. Summan de ansågs sig förtjänta av uppgick till drygt 1,6 miljarder dollar ( drygt tio miljarder svenska kronor).

Stämningsansökan lämnades in till en domstol i Texas som godkände handlingen. Men en domstol i England fattade snabbt ett beslut om att målet inte kunde förflyttas utanför Storbrittanien eller EU:s gränser. Ett beslut som gör att duon inte kan begära mer pengar än vad de eventuellt gick miste om i försäljningen.

En summa som enligt Liverpool Echo uppgår till drygt 1,4 miljarder kronor.

Beslutet som tidigare fattades av domstolen i Liverpool ansågs av Hicks och Gillett ha varit förhastat och överklagade därmed domen till den högsta instansen i Englands rättsystem kring sådan frågor.

På torsdagen kom så beslutet.

High Court och domare Floyd fattade beslutet att stämningen endast har validitet i England.

Kommentera
Kopiera länk
Dela