Tom Hicks och George Gillett.
1 av 2
Tom Hicks och George Gillett. - Foto: DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX
Här är George Gillett tillsammans med tidigare Presidenten George W Bush.
2 av 2
Här är George Gillett tillsammans med tidigare Presidenten George W Bush. - Foto: Tony Gutierrez/AP/SCANPIX

De hatade amerikanerna stoppas

Liverpools tidigare ägare stoppas nu från att föra sin stämningsansökan över Atlanten till USA där de kunde ansöka om ett skadestånd som fått Liverpool FC att gå omkull.


De nya ägarna:

New England Sports Venture, leds av John W Henry som är självskapad dollarmiljonär. Bland annat äger NESV Boston Red Sox, som de sedan 2002 lett till enorm framgång efter många år i botten av Major League.

Dessutom NESV skapat vinnarkulturen kring Red Sox, utan att på något sätt inskränka i den rika historien och fina traditionen Bostonlaget besitter.

Frågan är om John W Henry kan behålla Liverpools anrika tradition, och samtidigt föra dem tillbaka till toppen?

LIVERPOOL. Amerikanerna George Gillett och Tom Hicks får inte stämma Liverpool FC utanför EU eller Storbrittaniens gränser. Det fastslog High Court och domaren Floyd under torsdagen.

Liverpools tidigare föraktade ägarduo Hicks och Gillett gjorde under vintern ett sista desperat försök att få stopp på den utdragna försäljningen av Liverpool FC. . De stämde klubben, Royal Bank of Scotland och dess representant i LFC:s styrelse, Martin Broughton. Summan de ansågs sig förtjänta av uppgick till drygt 1,6 miljarder dollar ( drygt tio miljarder svenska kronor).

Stämningsansökan lämnades in till en domstol i Texas som godkände handlingen. Men en domstol i England fattade snabbt ett beslut om att målet inte kunde förflyttas utanför Storbrittanien eller EU:s gränser. Ett beslut som gör att duon inte kan begära mer pengar än vad de eventuellt gick miste om i försäljningen.

En summa som enligt Liverpool Echo uppgår till drygt 1,4 miljarder kronor.

Beslutet som tidigare fattades av domstolen i Liverpool ansågs av Hicks och Gillett ha varit förhastat och överklagade därmed domen till den högsta instansen i Englands rättsystem kring sådan frågor.

På torsdagen kom så beslutet.

High Court och domare Floyd fattade beslutet att stämningen endast har validitet i England.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.