2 av 4
3 av 4
4 av 4

Bespottade Pato räddade Milan

Zlatan Ibrahimovic låg bakom Milans ledningsmål. Men det blev Alexandre Pato som blev "Rossoneris" store matchhjälte.

VERONA. Milan såg ut att gå mot en tung poängtapp borta mot Cheivo.

Men då stegade den så bespottade inhopparen Alexandre Pato in och avgjorde med åtta minuter kvar av ordinarie matchtid.

Endast femton minuter hade brasilianaren varit på plan när han med ett distinkt avslut överlistade hemmamålvakten och såg till att Milan kunde hålla avståndet ned till jagande Inter.

Dessförinnan hade Milan redan tagit ledningen i den första halvleken genom Robinho som, efter att ha fått bollen nednickad av Zlatan Ibrahimovic, rörde bollen med handen och slog in bollen i mål.

Chievo-spelarna protesterade, men domaren friade.

Kvitteringen skulle dock komma när Gelson Fernandes snyggt nickade in 1-1 bakom Christian Abbiati med dryga timmen spelad.

Chievo såg ut att kunna gå mot sin tionde oavgjorda match för säsongen. Men då fick Pato alltså hoppa in och blev Milan store matchhjälte med sitt nionde mål.