Tisdag 20 Apr
Stockholm

Källström fast på bänken

Lyon gästar i kväll Bayern München. Utan Kim Källström i startelvan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kim Källströms karriär går i vågor. Startar han i Lyon blir han bänkad i landslaget och tvärtom. När han spelade Sveriges VM-kvalmatcher mot Albanien och Ungern var han bland Sveriges bästa spelare. I Lyon går det tyvärr inte lika bra. I kväll åker Lyon till Tyskland för stormatchen mot tyska mästarna Bayern München i Champions League. Och för tredje matchen på raken ser det ut som att mittfältsstjärnan får spendera kvällen på bänken.

Lyon som fortfarande inte förlorat den här säsongen fick bara oavgjort hemma mot Fiorentina. Nu krävs seger för att de franska mästarna inte ska hamna för långt efter i kampen om kvartsfinalerna. De möter ett skakat Bayern som nyligen förlorade hemma med hela 2-5 (!) mot rivalerna Werder Bremen. Men Lyontränaren Claude Puel underskattar inte motståndet.

– Ett skadat djur är alltid svårare att besegra. Vi vet att vi ställs mot ett lag med karaktär, säger han till klubbens hemsida.

I Bayern återfinns franske storstjärnan Franck Ribéry och Puel vet exakt hur han ska stoppas.

– Vi ska försöka kasta ett lasso runt honom, skämtar Puel.

För tyskarnas tränare Jürgen Klinsmann är smekmånaden slut. Två raka förluster i Bundesliga har skakat de tyska giganterna i grunden. Men Klinsmann behåller lugnet.

– Matchen kommer vid exakt rätt tillfälle. Ju hårdare uppgift desto bättre, säger han.

Två mästare möts i mästarnas liga. Kan Kim Källström i slutändan bli skillnaden?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela