1 av 4
- Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX
2 av 4
- Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX
3 av 4
- Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX
4 av 4
- Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX

Kuyt hjälte i giganternas kamp

Dirk Kuyt exploderade mot Manchester United när Liverpool vann med 3-1.


LIVERPOOL. Det var längesedan Dirk Kuyt var lika het som när ärkerivalen Manchester United gästade Anfield Road under söndagen.

Tre gånger om slog den holländske slitvargen till - och såg till att Liverpool fortsätter att dominera sedan Kenny Dalglish tog över laget.

Anfallaren bör dock tacka nyförvärvet Luis Suarez för det mesta.

I den 34:e minuten dribblade uruguayanen av nästan hela United-försvaret innan han avlossade ett svagt skott mot mål. Och där kom Kuyt och tryckte in ledningsmålet.

Fem minuter senare var det dags igen.

En förvirrad Nani misslyckades totalt med att nicka bort bollen från straffområdet. I stället letade den sig fram till den lille Kuyt, som nickade in 2-0-målet.

Ett sargat United försökte komma tillbaka in i matchen.

Kuyt ville dock annat och när denne slog in en frisparksretur från just Suarez, en frispark som bortamålvakten Edwin van der Sar kanske borde ha kunnat styrt åt sidan, var matchen avgjord.

– Det är min första hattrick i Liverpool och den kom mot United. Jag kunde inte ha bett om mer, säger en glad Kuyt till Viasat efter matchen.

Att Javier Hernandez reducerade på övertid spelade inte så mycket roll för United, som därmed har förlorat tre av sina sju senaste matcher.

"Vi kan utmana de bästa"

Segern innebär att "The Reds" avancerar till en sjätteplats och har endast sex poäng upp till Chelsea och en Champions League-plats.

– Ännu en gång visade vi att vi kan utmana de bästa. Men vi måste göra mer än så, säger Kuyt, och fortsätter:

– Vi är i rätt riktning och nu vill vi bara gå framåt.

Suarez fantastiska assist.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.