Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ranieri talar ut om tiden i Chelsea

Sport | 14/02/2009 15:26

Roman Abramovitj ville egentligen ha Svennis i stället för italienaren.

Claudio Ranieris fyra år som Chelseatränare tog slut 15 maj 2004 då publiken på Stamford Bridge tog adjö av den italienska tränaren som inte fått förnyat förtroende av den ryska miljardärägaren Roman Abramovitj.

Numera är Ranieri tränare för Juventus, klubben som Chelsea möter i Champions League 25 februari. På Juventus träningsanläggning Vinovo pratar Ranieri om sin sista tid i Chelsea.

Abramovitj plötsliga ankomst till Chelsea sommaren 2003 innebar att italienarens tid som klubbens tränare var räknade. Ett par månader innan säsongen var över läckte VD:n Peter Kenyon ut att Ranieri inte skulle få stanna.

– Jag visste det från start, från första början. Jag var en levande död. Abramovitj försökte få Sven-Göran Eriksson men han var bunden till engelska landslaget – och det var därför han lät mig behålla jobbet. När de vill ha en tränare som ska ersäta dig men det inte går – och det är orsaken till att du får chansen – då vet du att det kommer att bli omöjligt, säger Claudio Ranieri i intervjun med The Sun.

Ranieris ställning i klubben där han under åren satsat på spelare som Terry och Lampard försvagades när Abramovitj tog in Peter Kenyon som VD. kenyon ansåg att det var nödvändigt att vinna omedelbart, medan Ranieri ansåg att det skulle ta ett tag att bygga upp ett nytt lag. I pressen valsade bilder på Kenyon i möte med Sven-Göran Eriksson runt. I lsutändan satsade Abramovitj på Portos Champion Leaguevinnande tränare José Mourinho, som Ranieri har haft ett offentligt ordkrig med.

– Tidigare ville han ha Eriksson eftersom de hade sagt åt honom att han var bäst i världen. ett år senare var inte längre Eriksson bäst i världen, utan Mourinho. Två år senare var det inte längre Mourinh, utan Scolari. Sån är fotbollen och sånt är livet, säger Claudio Ranieri till The Sun.

Skrivet av: