Adriano (t.v) och Davild Villa (t.h) fick "bara" med sig en poäng från Sevilla.
Adriano (t.v) och Davild Villa (t.h) fick "bara" med sig en poäng från Sevilla. - Foto: Alberto Saiz/AP/SCANPIX
Jesus Navas (t.v) fixade kvitteringen för hemmalaget.
Jesus Navas (t.v) fixade kvitteringen för hemmalaget. - Foto: Angel Fernandez/AP/SCANPIX
Leo Messi var, som vanligt, fantastisk och hade flera soloräder som nästan blev avgörande. Men argentinaren gick mållös från matchen. - Foto: Angel Fernandez/AP/SCANPIX

Nu lever ligan igen, Barça

Barcelona spelade oavgjort mot Sevilla och nu har storklubben fem poäng ner till Real Madrid.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (30) Bojan, 1-1 (48) Jesus Navas

Varningar:

Sevilla: Martin Cáceres, Didier Zokora, Diego Capel, Fernando Navarro

Barcelona: Adriano, Xavi,

Arena: Ramón Sánchez Pizjuan

SEVILLA. Real Madrid besegrade på lördagskvällen Hercules med 2-0 och krympte avståndet till fyra poäng upp till serieledarna Barcelona - men hade en match mer spelad.

De regerande mästarna fick dock "bara" med sig en poäng ifrån mötet med Sevilla. Därmed skiljer det fem poäng mellan antagonisterna.

Bojan matchens förste målskytt

Redan efter åtta minuter skruvade Leo Messi in en frispark. Men domaren valde att döma bort målet efter gruff inne i straffområdet.

Efter dryga halvtimmen lobbade Andres Iniesta över hemmalagets backlinje och en osjälvisk Dani Alves passade till en fristående Bojan som rullade in bollen i öppet mål.

Pep Guardiolas gäng dominerade vid den tidpunkten matchen och skapade flera farliga chanser att öka på ledningen, men det blev bara ett mål i den första halvleken.

Sevilla kvitterade tidigt

I den andra halvleken behövde Sevilla bara fyra minuter på sig för att kvittera. Frédéric Kanouté friställde anfallskollegan Alvaro Negredo som hittade fram med ett inlägg till Jesus Navas. Den lille mittfältaren fixade enkelt kvitteringen.

Trots att det skapades flera bra lägen av båda lagen blev det inga mer mål i matchen.

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.